Mijn 7 belangrijkste Non-Scale Victories

Nu hoor ik je denken. Wat zijn non-scale victories nu weer. Ja dat dacht ik ook toen ik het voor het eerst hoorde. Maar ik kwam er al snel achter dat ik ze wel heb. Ik heb non-scale victories. Jeej. haha. Welke dat zijn ga ik je in dit artikel vertellen. En ik weet zeker dat ook jij een paar van deze non-scale victories hebt. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Non-scale victory, het woord zegt het eigenlijk al. Een overwinning buiten de weegschaal om. Dus iets dat je hebt bereikt door af te vallen wat helemaal niets met de weegschaal te maken heeft. We focussen ons soms zoveel op die weegschaal, terwijl er zoveel meer veranderd. Omdat ik dit erg inspirerend vind en het ook zo belangrijk vind om niet alleen maar op dat getalletje te letten deel ik met jullie mijn 7 belangrijkste non-scale victories.

De ring van mijn oma

De belangrijkste vind ik toch wel dat de ring van mijn oma weer past. Zoals je op de foto hierboven kunt zien draag ik hem dan nu ook weer. Elke dag. Hij was eerst te klein, zo jammer vond ik dat. Ik had namelijk de allerliefste oma, en deze ring zou ik altijd al krijgen. Dat vertelde ze me vaak als ik haar zag. Dus toen zij helaas overleed kreeg ik de ring. Ik paste hem toen wel omdat ik rond de 80 kilo woog op dat moment. Hij was zelfs iets te groot. Maar ik kwam heel veel aan en toen paste mijn ring niet meer. Om hem toch nog te kunnen dragen hing ik hem aan een ketting om mijn nek. Maar dat was toch niet de bedoeling van deze prachtige ring. Nu ik bijna 50 kilo kwijt ben kan ik gelukkig zeggen dat ik hem weer heel goed pas. Hij wordt nu zelfs al weer iets te ruim. Ik draag hem elke dag met heel veel trots.

Maatjes kleiner shoppen

Jaaaa, deze is heel heel heel heeeeeel leuk. Kleding uitkiezen vind ik steeds leuker. Ik kom van maat 56 van broeken, al had ik bijna maat 58 want de 56 zat te strak dus ik had al een maat 58 besteld… nu zit ik op maat 50/52. Van mijn bovenkleding zat ik rond maat 54/56 en nu zit ik op 48. Ik ben zo blij dat ik met de bovenkleding uit de 50 ben. Nu de broekmaat nog, maar die lijkt sowieso wat langzamer te gaan. Toen ik 105 kilo woog had ik broekmaat 46, dus ik ga ervan uit dat dit deze keer weer ongeveer net zo zal zijn. Ik kan niet wachten tot het zover is :).

Schoenen zitten beter

Afvallen doe je dus blijkbaar ook op je voeten. Ik hield ook altijd enorm veel vocht vast door al het veel te zoute eten. Mijn schoenen zitten ruimer, mijn sokken knellen niet meer af, zoveel fijner. Mijn voeten zijn echt een stuk slanker geworden, zo ook mijn enkels. Als ik nu foto’s zie van mijn voeten van toen ik nog zo zwaar was schrik ik echt, het lijkt soms wel alsof mijn voeten een beetje opgeblazen zijn. Ik had ook enorm snel last van zere voeten. Dat heb ik nu niet meer. Het scheelt zoveel dat mijn voeten niet meer op gaan zetten bij warm weer bijvoorbeeld. Zo fijn dit. Enn…. een super goede reden om nieuwe schoenen te gaan kopen haha.

Betere huid

Merk je het zelf ook tijdens het afvallen? Mijn huid is zo’n stuk helderder geworden. Natuurlijk heeft de slaapapneu hier ook mee te maken maar ik geloof het afvallen zeker ook. Minder suiker, vet, dat moet goed zijn voor de huid. Ik heb nog wel eens last van puistjes, maar dat is dankzij de hormonen. Mijn huid is veel rustiger geworden en voelt veel beter aan. Ik drink ook alleen nog maar water en kruidenthee, dat zal ook zeker helpen. Genoeg drinken is sowieso heel belangrijk voor je huid natuurlijk.

Goed gevoel over mezelf

Ik maakte mij vaak zorgen over mijn gezondheid als ik weer eens een zak chips open trok. Het was heel lekker, maar ik genoot er steeds minder van. Om de zoveel happen dacht ik “wat nou als ik een hartaanval krijg”. Ik eet nu gezond, natuurlijk eet ik nog steeds wel chocolade en chips maar met mate. En als ik het nu eet dan geniet ik er ook echt van. Ik voel me goed over mezelf dat ik eindelijk mijn lichaam beter verzorg. Ik voed mijn lichaam met gezonde voeding en ik besef me steeds meer hoe slecht ik mijn lichaam verzorgd heb. Natuurlijk heb ik veel gezondheidsproblemen gehad en had ik er niet altijd de controle over, dus ik ben niet kwaad op mezelf, maar ik voel me nu wel veel beter nu ik wel weer controle heb.

Deze blog en mijn instagram

Dankzij het afvallen ben ik deze blog gestart en geef ik je een kijkje in mijn leven via Instagram en Facebook. Ik ben open over iets waar ik altijd erg gesloten over ben geweest. Dat is echt een enorme overwinning. Mensen die mij echt goed kennen weten namelijk dat mijn gewicht altijd een gevoelig puntje is geweest en soms ook nog is. Hoe mooi is het dan, dat ik van iets waar ik mij voor schaamde heb omgezet in iets om te inspireren en informeren. Ik ben zo blij dat ik destijds deze stap heb durven nemen, al vond ik het best spannend hoor. Het heeft mij al zoveel moois gebracht. En ik hoop dat het nog veel meer moois mag brengen.

Betere conditie

En als laatste, maar zeker niet het minst belangrijkste, mijn conditie. Mijn conditie is zoveel verbeterd. Ik ben niet meer buiten adem als ik mijn trap oploop. Lopen gaat sowieso beter. Ik draag natuurlijk bijna 50 kilo minder mee, en ja, dat merk je natuurlijk wel. Mijn conditie is natuurlijk ook verbeterd omdat ik nu beter slaap i.v.m. mijn slaapapneu, maar zoveel gewicht eraf dat kan niet anders dan ook van invloed zijn. Ik kijk er naar uit hoeveel mijn conditie nog gaat verbeteren met alle kilo’s die er nog af zullen gaan.

Dit waren mijn 7 belangrijkste non-scale vicotries. Nu ben ik wel heel benieuwd geworden, wat je vast snapt, naar jouw non-scale victories. Wil je er een aantal delen? Dat kan hieronder in de reacties (even scrollen). Ik kijk uit naar jullie reacties :).

Je kunt mij ook volgen via Instagram en Facebook

*Artikelen zijn alleen gebaseerd op mijn persoonlijke ervaringen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s