Weekblog 23, mediteren, balans en lekker eten

Leuk je weer te zien bij mijn nieuwe weekblog. Deze week werkte ik aan mijn nieuwe slaapritme en pakte ik mijn meditatie en revalidatie weer op. Ik startte mijn zoektocht naar meer balans, rust, positiviteit en meer energie. Hoe dit ging deze week vertel ik je graag.

Zondag start ik de dag met een vlog van Annic. Ik vind haar onwijs leuk om te volgen, dus zeker een tip. Ik eet mijn standaard ontbijtje en ben druk bezig om mijn nieuwe balansplanner vorm te geven.

In de avond eet ik een maiskolf die ik bak in de pan met een beetje boter, een Valess Gouda Schnitzel en wat bourgondische aardappelgolfjes die ik heb gebakken in mijn Airfryer. Later die avond zie ik Puma en Mickey heerlijk op mijn bed tegen elkaar liggen. Wat een rijkdom..

Maandag start ik mijn dag met een Waking Up meditatiesessie van Headspace. Ik zal hier in een aparte blog eens meer over vertellen en hoe ik heb leren mediteren (en nog leer) en welke app ik daarvoor gebruik en hoe dat bevalt. De balansplanner heb ik eigen gemaakt en ik plan alles beter in. Rustmomenten, blogmomenten, meditatie, activiteiten en noem maar op. Ik heb er een goed gevoel bij.

In de middag geniet ik van het heerlijke weer. Helaas voel ik me nog niet goed genoeg om stukjes te wandelen of om buiten te zitten (thank you cyste), maar ik werk er hard aan om dit met een aantal weekjes wel weer te kunnen. Ik eet 2 broodjes met zalmsalade (Jumbo) en ik begin aan mijn 2e sessie van de “letting go of stress” pack van Headspace.

’s Avonds eet ik boontjes met aardappelen en wederom een Valess schnitzel (ben er helemaal fan van op het moment, lekker snel en weinig werk). Later die avond heb ik nog wat lekkere trek dus neem ik wat plakjes kipfilet die ik besmeer met wat Philadephia Greek Style. Heerlijk. Ik kijk wat tv en ga op tijd naar bed. Ik houd me goed aan het schema om weer eerder te gaan slapen en eerder op te staan.

Dinsdag ga ik er weer op tijd uit en start ik mijn dag ook weer met de Waking Up sessie. ’s Middags eet ik 2 geroosterde broodjes met Sellerie salade van de Jumbo. Ik probeer het vandaag wat rustig aan te doen. Het is echt heel belangrijk dat ik mij goed aan de regels houd van het revalidatieschema. Elk uur doe ik een (kleine) activiteit van maximaal 10 minuten, daarna is het weer rusten. Ik plan 2 meditaties per dag en neem bewuste rust momenten, dus momenten waarop ik ook echt even helemaal niets doe. Geen tv, niet iets lezen maar gewoon zitten met een kop thee en af en toe een rustig muziekje op de achtergrond. En dan vergeet ik nog wel eens een foto te maken van een bepaald dagdeel oops. Ik ga op tijd slapen en ik werk aan een goed avondritueel.

Woensdag komt mijn huishoudelijke hulp weer en het is hier weer heerlijk schoon en netjes. Ook komt de glazenwasser, heerlijk. Ik houd er van. Ik krijg helemaal lentekriebels met dit mooie weer. Ik ga in de middag bezig met een Vision Board. Dat is een bord waarop je alles wat je wilt bereiken/wilt hebben in plaatjes en woorden opplakt, je zet het vervolgens op een duidelijke plek in huis neer en zo visualiseer je elke keer wat je echt graag wilt. Over een tijdje zal ik laten weten hoe ik hem heb gemaakt, hoe ik op het idee kwam, wat er bij mij op staat en of het iets voor mij is. Woensdag is altijd een drukke dag want de boodschappen komen ook. Die pak ik samen met mijn moeder uit en ze nam ook nog heel lief een mooie bos bloemen voor mij mee.

Donderdag lunch ik heerlijk met 3 plakken volkorenbrood met kipfilet, ijsbergsla en een beetje honing mosterddressing. Tijdens het schrijven voor de blog eet ik een heerlijke Pink Lady appel, toch wel mijn favoriete appel.

In de avond kijk ik de film “Isn’t it Romantic” die net nieuw op Netflix staat. Het is een leuke feelgood verstand op 0 en lekker kijken film, iets waar ik ook even aan toe was.

Vrijdag lunch ik met een heerlijke broodje gezond. 2 plakken brood met 1 plakje 30+ kaas, 2 plakjes ham, ijsbergsla, komkommer, 1 gekookt eitje en een beetje Calvé licht en Romig. Heerlijk. Mijn moeder komt in de middag langs om te helpen met wat huishoudelijke taken. Ze neemt ook nog wat kleine boodschapjes mee die ik was vergeten woensdag. Ik wil wat gezonder gaan eten (ja ik eet al gezond, maar dus nog gezonder), dat wil zeggen, minder zout, meer groente, meer fruit, meer vezels, meer avocado en noten, minder vlees etc. Ik maak dan ook deze smoothie met spinazie als tussendoortje. Je neemt zo’n 150 gram magere yoghurt, 1 banaan en ongeveer 2 handen vol spinazie, dat is even uittesten wat lekker is. Alles in de blender doen en dan heb je een lekkere smoothie.

In de avond eet ik weer eens bloemkool. En het valt goed! Heel fijn, want dan kan ik weer wat meer variëren met groente. Ik eet er ook een kalkoenschnitzel bij met wat aardappeltjes uit de Airfryer. Het wordt ook tijd om weer eens gekookte aardappelen te maken. Ik kijk nog even de laatste 3 afleveringen van Vikings en dan duik ik heerlijk mijn bed in.

Het is zaterdag. En ik start mijn dag met deze heerlijke, maar dan ook echt heerlijke, avocado smoothie. Hij is zo vol en dik en romig. Wederom met magere yoghurt (zo’n 150 gram) en dan 1 hele avocado en 1 banaan. Alles lekker mixen en dan in een glas schenken. Ook weeg ik natuurlijk op zaterdag. En dat valt een beetje tegen……

Ik heb een kleine plus deze week, maar een paar ons hoor, geen zorgen. Wel heel jammer, maar ik heb mij er al overheen gezet. Ik heb niets raars gedaan. Goed gegeten, etc. Dus ik kan mezelf recht in de spiegel aankijken haha. Maar ik heb wel heel veel andere dingen aangepast. En ik denk dat mijn lichaam daar even aan moet wennen. Ik sta nu op om 8.00/8.15 uur. Voorheen (vorige week dus) was dat rond 10.00 uur (en soms pas na 12en). Ik haalde deze week mijn stappendoel van 2000 per dag makkelijk, terwijl ik vorige week nog moeilijk op 1500 kwam. Ik mediteer elke ochtend, en elke avond. Ik eet iets meer dagpunten op en af en toe wat weekpunten. Ik heb weer wat meer zoute producten gegeten zoals kipfilet (broodbeleg). En ik denk echt dat mijn lichaam hier even aan moet wennen. Ook geeft mijn Fitbit aan dat ik met 2 dagen alweer ongesteld moet worden… no way. Dus wellicht heeft het ook iets te maken met vocht. En ach, weet je. Ik kan het wel helemaal analyseren, maar het lichaam doet toch wel wat ie zelf wil. Ik kies ervoor om te kijken naar alle mooie en positieve dingen deze week. Ik heb grote stappen gezet in een goede richting, mijn herstel. En die paar ons erbij, ach. Dat komt ook wel weer goed.

Hoe ging het bij jou deze week? Laat het mij weten in de reacties hieronder =) (even scrollen). Nog leuke plannen voor het weekend?

Veel liefs, xxx

Volg je me al op Instagram en Facebook?

Artikelen zijn niet gesponsord tenzij anders aangegeven

2 reacties op ‘Weekblog 23, mediteren, balans en lekker eten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s