Weekblog 22, de lekkerste lunch en ben ik afgevallen?

Ik neem je weer mee tijdens mijn week. Het was een goede week, een drukke week en een leuke week. Ben ik afgevallen? Heb ik de draad weer opgepakt? Zit ik nog steeds lekker in het programma? Ik vertel het je allemaal. Fijn dat je weer meekijkt.

“Ja, zo’n lieve moeder heb ik”

Zaterdag zet ik de weekblog online en wauw, hij wordt zoveel gelezen! Dank daarvoor, dat geeft toch weer extra motivatie. Mijn moeder komt langs en helpt mij met de zwaardere huishoudelijke taken. Door de cyste lukt bukken nog niet zo goed. Ik heb natuurlijk wel mijn huishoudelijke hulp die elke woensdag komt, maar elke dag moeten bijvoorbeeld de kattenbakken even uitgeschept worden en dat doet nu mijn moeder dus. Ja, zo’n lieve moeder heb ik. Omdat ik nog weinig energie heb en lang staan ook wat lastig is, kook ik nog vrij simpel. Ik eet wel een heerlijk avondmaal, een Valess Gouda kaas schnitzel, 200 gram aardappelen met een beetje arachideolie en daarbij nog wat boontjes. De aardappelen en de schnitzel maak ik klaar in de Airfryer. Ik neem er ook nog wat Calvé licht en romig bij. Voldaan maar moe duik ik heerlijk rond 23.30 mijn bedje in.

“Ik heb weer wat meer last van mijn cyste”

Ik slaap heerlijk uit op zondag. Nog even rustig aan doen want maandag wil ik weer beginnen met een beter slaapritme. Ik slaap toch wat te lang uit en ga iets te laat naar bed. Ik ontbijt met een bakje Ehrmann Chocolade pudding en een flesje Yakult, dit eet ik lekker op terwijl ik de vlog kijk van Sanny. Ja, ik kijk graag vlogs en lees ook graag blogs. Er zijn er een aantal die ik echt elke week trouw volg, heel leuk :). Wie volg jij graag? Heb je nog leuke aanraders? In de middag eet ik een heerlijk gebakken eitje, hier kijk ik altijd weer naar uit. Ik draai mijn eitje altijd om op het bord want anders wordt het brood zo slap na een tijdje (tip), is misschien niet zo mooi maar wel lekkerder. In de avond eet ik nog een makkelijke maaltijd, weer een Valess Schnitzel maar deze keer kies ik voor de naturel variant en als groente eet ik sinds lange tijd weer eens spinazie met room. Ik heb wat meer last van mijn cyste dus dat is erg balen, ik slik weer wat meer paracetamol terwijl ik er een paar weken af was. Ik hoop dat nu ik weer beter eet en meer drink dat dit ook weer beter zal gaan. Duim je mee?

“Lekker simpel en toch gezond”

Maandag ben ik vooral heel druk bezig met het schrijven voor de blog. Ik heb een groot artikel gepland voor dinsdag en ik wil er echt het beste uit halen. Want als ik iets online zet, dan moet het ook goed zijn. Van al dat schrijven krijg je honger, dus ik eet een heerlijke banaan en een eierkoek als tussendoortje. In de avond eet ik aardappeltjes met een tartaartje en een potje doperwten met wortels. Lekker simpel (daar houd ik van) en toch gezond. Mijn favoriete soort maaltijd haha.

“Jullie lezen het massaal”

En dan is het dinsdag. De dag dat mijn tot nu toe meest persoonlijke artikel online komt. Ik vind het spannend en ik pas nog de laatste dingen aan. Ik ontbijt met Ehrmann pudding, Yakult, water en 2 koppen brandnetelthee van Zonnatura. Ik lunch met 2 geroosterde broodjes met kipfilet, heerlijk. En dan, dan is het tijd om mijn artikel online te zetten. Mocht je hem nog niet hebben gelezen, het artikel gaat erover hoe ik omga met het afvallen van 100 kilo en hoe ik dat overzie. En wauw, jullie verbazen mij keer op keer weer. Naast alle hele lieve reacties wordt het artikel onwijs goed ontvangen. Jullie lezen het massaal. Ik ga met een heerlijk gevoel slapen.

“Ik moet zorgen dat ik niet weer teveel hooi op mijn vork neem”

Woensdag ben ik nog een beetje aan het bijkomen van alle reacties die ik op mijn artikel heb gekregen. Niet alleen op Instagram maar ook op Connect, zo leuk dat jullie zo meeleven. Mijn huishoudelijke hulp komt vandaag weer dus ik kan vanavond weer heerlijk in een schoon bedje slapen. Elke week verschoont ze hem en ik vind het altijd weer zo lekker die eerste nacht in een nieuw schoon bed haha. Of ben ik de enige? Ik lunch met 2 boterhammen met 30+ kaas en ik ben op zoek naar een planner. Ik moet wat meer balans vinden, meer rust plannen en mijn schrijfmomenten voor de blog beter plannen en voorbereiden. Ik moet zorgen dat ik niet weer teveel hooi op mijn vork neem. Ik wil het deze keer blijven volhouden namelijk. Vandaar dat ik ook maar 2 artikelen per week plaats. Ik zou zo graag meer willen schrijven maar dat kan ik gewoonweg nog niet aan, lichamelijk en mentaal niet. Dit is eigenlijk al iets teveel maar ik vind het zo leuk om te doen. Mijn excuses dan ook als je lang moet wachten op een artikel dat je graag wilt lezen, het is helaas even niet anders, maar jullie hebben altijd zoveel begrip dus ik maak mij er maar niet druk om. Ik vraag jullie in mijn stories om tips voor een planner. Uiteindelijk valt mijn oog op de balansplanner, en laat ik nou net op zoek zijn naar balans. Ik kies er eentje uit, die ik heel lief van mijn moeder cadeau krijg. Ik drink nog even 2 koppen brandnetelthee en doe het lekker rustig aan de rest van de dag.

“Ik heb er een favoriet bij”

Donderdag schrijf ik weer veel voor mijn blog, ik wil een beetje vooruit werken voor zover lukt. Ik probeer ook weer een beetje achter de computer te zitten. Te lang in dezelfde houding zitten lukt nog niet echt, maar continu op de bank zitten achter de laptop.. daar word ik ook wel een beetje zat van. Even een andere houding is ook wel weer fijn. Ik heb trouwens onwijs slecht geslapen. Ik ging naar bed en ik was opeens mijn masker voor het slaapapneu apparaat kwijt. Huh?! Hij bleek na lang zoeken onder het bed te liggen, geen idee hoe hij daar is gekomen. Maar gelukkig vond ik hem :). Mijn ontbijtje bestond uit 2 koppen brandnetelthee, een Ehrmann pudding en een flesje Yakult. Dit is een beetje mijn standaard ontbijtje sinds ik de cyste heb, vult goed maar valt niet zwaar. In de middag experimenteer ik weer met een broodje avocado met ei. Hij lukt onwijs goed (al zeg ik het zelf). Ik heb er een favoriet bij. Gewoon een broodje roosteren, de avocado leuk neerleggen, beetje zout en peper, eitje halfzacht koken en dat is alles. In de avond eet ik een Valess Saté Schnitzel, oh joh, das lekker. Ik maak hem klaar in de Airfryer. Ook eet ik wat aardappeltjes en een potje groente.

“Ik zie haar te weinig, maar dat ligt aan mij”

Vrijdag komt één van mijn beste vriendinnen op visite. Heel leuk want het is alweer een tijdje terug dat ik haar heb gezien. We kletsen heerlijk bij. Ik zie haar helaas te weinig, maar dat ligt aan mij. Ik ben helaas vaak te moe om af te spreken want het is best intensief, en nu met de cyste is het helemaal een drama want ik zit nergens goed. Maar ik heb er 100% vertrouwen in dat ik gewoon beter ga worden, dus we halen die tijd straks gewoon weer in :). Geen foto’s van vandaag sorry. Het was te gezellig en in de avond heb ik niet veel meer gedaan behalve een film gekeken.

“Ik ga je niet missen 3, sorry not sorry”

En dan is het zaterdag. Mijn weegdag! Hoe is het afvallen gegaan deze week, zit ik weer goed in het programma? Ik ben blij dat ik kan vertellen dat het afvallen weer goed gaat. Zoals je in de vorige weekblog hebt kunnen lezen had ik maar liefst een plus van 2.9 kilo vorige week. Au, die deed best wel een beetje pijn! Maar je kent mij, we gaan gewoon weer door. En dat leverde deze week een heel mooi resultaat op van een dikke min van 1.7 kilo. Ik weeg nu 129.6 kilo. Ik beloof bij deze, aan jullie en aan mezelf, dat ik die 3 nooit.. maar dan ook nooit weer ga zien. Ik ga je niet missen 3, sorry not sorry. Het is zo’n fijn gevoel om weer een min te zien op die weegschaal. Ook al weeg ik nu nog steeds iets zwaarder dan een week of 2 geleden, ik ben tevreden met deze mooie min. Van de plus van 2.9 is er dus alweer 1.7 af, nu op naar de rest, en natuurlijk op naar meer minnen. Ook heb ik de balansplanner binnen! Ik kan niet wachten om hiermee aan de slag te gaan. Over een tijdje zal ik een review plaatsen. Nu al zin in ;).

Voordat je deze blog weg klikt, vertel mij eens hoe jouw week was. Ben je ook bezig met afvallen? Heb je nog mooie plannen met dit heerlijke weer? Als je even iets naar beneden scrollt kun je een reactie achterlaten. Hartstikke leuk en gezellig :)!

Veel liefs, xxx

Je kunt mij ook volgen via Instagram en Facebook.

* Artikelen zijn niet gesponsord tenzij anders aangegeven

8 reacties op ‘Weekblog 22, de lekkerste lunch en ben ik afgevallen?

 1. Wat een mooi resultaat,hier gaat het niet goed,veel last van mijn fibro en gisteren ook nog gevallen,dat was wel even schrikken,mijn lijf deed al pijn en nu nog erger,blauwe kin,been en een zere hand,hoop dat ik morgen weer een goede start kan maken,vanmiddag wel wezen fietsen en met mijn dochter ergens koffie wezen drinken,was gezellig,fijn weekend!

  Liked by 1 persoon

  1. Dankjewel. Ah jeetje dat is zeker schrikken! Gelukkig niks gebroken oid. Maar wel heel pijnlijk natuurlijk, vooral als je al veel pijn hebt. Wel fijn dat je even wat leuks hebt gedaan met je dochter =)! Ik hoop ook voor je dat je morgen weer een goede start kan maken en beterschap 😘

   Like

 2. Lekker bezig hoor ! Fijn zo’n flinke min. Ik heb een goede week betreft bewegen en het eten. Of ik ben afgevallen weet ik niet. Ik weet mij de eerste van de maand. Volgende week dus , spannend weer. Ik weet mij bewust eens per maand omdat de plussen en minnen alle kanten opschiet. Soms word ik daar een beetje ongemotiveerd van. Ik wil graag in deze flow blijven vandaar eens per maand. Wij zijn ongeveer even zwaar. Hebben allebei apneu. Ik worstel nog met schildklier problemen. Ik vind het leuk om je te volgen, je bent altijd zo positief ! En zo hoort het ook! Wij komen er wel hoor

  Groetjes en een fijn weekend nog 🌹😘

  Liked by 1 persoon

  1. Dankjewel. Wat fijn om te horen dat je een goede week hebt gehad. Spannend om 1x per maand te wegen zeg =)! Ik snap dat het schommelen heel frustrerend kan zijn, en als dit voor jou werkt dan ook zeker zo doen, ik ben toch vaak te nieuwsgierig haha. Wat balen dat je ook apneu hebt, hopelijk wordt dat dankzij het afvallen ook minder, met zo’n 95 kilo mag ik weer een nieuw slaaponderzoek =). Wat lief dankjewel. En wij komen er zeker 😘 fijn weekend xx

   Like

 3. ik weet altijd op woensdag, ben heel benieuwd heb aantal (hele) goede weken gehad, dus hopelijk zet die trend nog even door. vandaag gaan we lekker naar buiten met de kids.
  ik heb nog een kleine tip. ik lees steeds dat je potten groenten neemt maar je kan beter voor de diepvries variant kiezen omdat daar minder suiker/zout aan toegevoegd wordt. en persoonlijk vindt ik de boontjes en wortel/doperwt uit vriezer vele malen lekkerder.
  en tot slot nog een compliment. je doet t echt super goed!powervrouw!!

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s