Ik ben weer terug!

Het is echt waar. Ik ben weer terug op de blog ;)! Hoe het met mij gaat, wat je kunt verwachten en nog veel meer lees je vandaag in deze update.

Jeetje, waar zal ik eens beginnen. Het is alweer een hele tijd geleden dat ik jullie heb laten weten hoe het gaat. Mijn laatste bericht was in oktober zie ik. Ik wilde veel eerder weer starten met bloggen maar ik kreeg helaas in november niet zo’n goed nieuws over mijn gezondheid, ik heb daar nu meer duidelijkheid over en vandaar dat ik nu heb besloten om wel weer te starten. Dit zal wel een lang bericht worden denk ik zo…

“De huisarts voelde een duidelijke zwelling in mijn onderbuik”

Laat ik allereerst beginnen met het vertellen dat het op het moment redelijk goed gaat. Maar ik neem je even mee terug de tijd in naar november vorig jaar. Ik kreeg enorm veel last van buikpijn, en ik ging naar de huisarts omdat ik het niet vertrouwde. De huisarts voelde een duidelijke zwelling in mijn onderbuik en de volgende dag kreeg ik al een echo. De huisarts belde mij de volgende dag met de uitslag. Er was een grote cyste te zien op één van mijn eierstokken. En met groot, bedoel ik ook echt heel groot. Hij was 16 bij 14 centimeter. De huisarts regelde meteen een afspraak voor mij bij de gynaecoloog en daar kon ik de volgende dag terecht nog voor het spreekuur. De gynaecoloog onderzocht mij en inderdaad, een grote cyste. Het goede nieuws was dat het een cyste gevuld met vocht was en deze bijna altijd goedaardig zijn. Voor de zekerheid moest dit wel even getest worden met een bloedonderzoek. Gelukkig kwam daar ook niets bijzonders uit. Wel moest ik geopereerd worden, en dit kon vanwege mijn gewicht niet met een kijkoperatie maar moest dit gebeuren met een grote buik operatie. We gingen het plannen en ik kon de week erop weer langskomen om het verder te bespreken. Maar dat liep toch even anders.

“We hebben een groot probleem, en dat is je gewicht”

De week erop ging ik dus weer naar de gynaecoloog om de operatie te bespreken. Maar ik was er niet van overtuigd dat dit het beste was voor mij om te doen. Ik had gelezen dat door mijn mate van overgewicht (destijds woog ik nog 144 kilo) de risico’s van zo’n operatie verhoogd zijn, en daar maakte ik mij best zorgen om. Ik kwam binnen in het kamertje van de gynaecoloog en hij opende met “we hebben een groot probleem, en dat is je gewicht” aan de ene kant was ik er natuurlijk blij mee dat hij ook zag dat dit een probleem was, maar het was ook wel heel vervelend. Na een aantal minuten werd ik toch wel bang en vroeg ik hem of ik bang moest zijn dat ik dood zou kunnen gaan. Hij gaf aan dat dat niet het geval was. Maar er zitten wel meer risico’s aan vast. Dus we gaan eerst alle andere opties proberen gaf hij aan. Gelukkig geen operatie! Maar de spanning was groot. Er was en is namelijk een kans dat de cyste zou draaien en dan is er een spoedoperatie nodig omdat de eierstok dan aan het afsterven is. Dat was natuurlijk wel het laatste dat ik wilde. Ik moest en zou veel afvallen, dat werd mijn grootste doel.

“Dit resulteerde in een verlies van 15.5 kilo in 10 weken”

Afvallen. Dat was dus wat ik moest gaan doen. En ook een beetje snel. Met 10 weken was mijn nieuwe afspraak dus heel veel tijd had ik niet. Ik volgde gewoon WW maar maakte wel wat aanpassingen. De weekpunten gingen niet meer op en ik dronk geen cola meer en stapte over op alleen water en brandnetelthee. Ook mindere ik het gebruik van zout. Dit resulteerde in een verlies van 15.5 kilo in 10 weken. Van 144.4 kilo ging ik naar 128.9 kilo. Vorige week dinsdag zag ik de gynaecoloog weer en hij was heel erg tevreden en gaf me wel 20 complimentjes over mijn gewichtsverlies. Het was erg spannend want nu zou ik horen hoe de cyste er aan toe was. Zou hij zijn gegroeid? Was hij hetzelfde gebleven? Of zou hij toch iets kleiner zijn geworden? Ik vond het echt vreselijk spannend. Maar heel heel gelukkig kreeg ik het nieuws dat hij iets kleiner was geworden! Van 16 bij 14 cm naar 14 bij 10 cm. Een beter resultaat had ik niet kunnen wensen. Nu is het hopen dat de cyste nog verder zal krimpen of zelfs helemaal zal verdwijnen. Over 3 maanden zie ik hem weer. En mijn doel is natuurlijk om weer zoveel mogelijk af te vallen. Ook stop ik met de anticonceptiepil. Ik ben heel benieuwd hoe dat zal gaan. Over een aantal maanden zal ik daar een update over plaatsen.

En ja, dit is dus waar ik mij de afgelopen tijd voornamelijk mee bezig heb gehouden. Geen ruimte in mijn hoofd dus voor andere dingen, zoals het bijhouden van de blog. Wel heb ik instagram wat eerder opgepakt, dat is toch wat minder intensief natuurlijk. En zo bleef ik toch in contact met de meeste van jullie. Maar ik voel me weer iets beter, en daarom start ik het bloggen weer. Wat kun je verwachten?

Ik zal elke dinsdag en zaterdag om 16.00 uur een nieuwe blog online zetten. Op dinsdag kan dit van alles zijn, en op de zaterdag zet ik mijn weekblog online. Op deze manier ga ik het de eerste tijd doen. Natuurlijk hoop ik dat ik steeds weer meer kan gaan bloggen maar voor nu is dit al een uitdagend doel. Ik hoop dat jullie het net zo leuk vinden als dat ik het vind :)!

Veel liefs, xxx

4 reacties op ‘Ik ben weer terug!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s