Top 10 wishlist vakantiebestemmingen

Het is weer vakantietijd. Oh, wat heerlijk. Wat heerlijk voor al die andere mensen haha. Ik ben helaas al 6 jaar niet meer op vakantie geweest. Maar ik heb wel een leuk lijstje met landen/plaatsen waar ik heeeeel graag heen wil gaan als ik weer beter ben. Lees je mee?

Mijn laatste vakantie was in 2012, toen ging ik samen met mijn ouders naar Engeland. We gingen mijn broer en mijn schoonzus ophalen en nog even vakantie vieren. Mijn broer studeerde aan Oxford University en hij heeft daar mijn schoonzus ook leren kennen, hartstikke leuk. We hebben leuke dingen gedaan en ze hebben veel laten zien. Ik kon toen al wel merken dat ik alles slecht kon bijbenen. Ik was gewoon kapot na een paar uur in de stad lopen en moest vaker uitrusten. Toen dacht ik dat het allemaal aan mezelf lag, maar ik was toen al gewoon ziek wat ik nog niet wist. Ondanks dat was het een leuke vakantie waar ik goed op terug kijk. Maar dat is dus al 6 jaar geleden en ik mis het eerlijk gezegd wel, vakantie, heerlijk. Ik zit nu wel elke dag thuis, maar dat is echt niet fijn, het voelt niet als lekker vakantie o.i.d. het voelt als elke dag een strijd met mezelf. Om het allemaal wat makkelijker te maken, het thuiszitten, droom ik weg bij alle tripjes die ik straks ga maken, dus bij deze, mijn top 10 vakantiebestemmingen voor als ik weer beter ben :)! (in willekeurige volgorde)

  1. Zuid- Frankrijk en dan in de buurt van Fréjus. Vroeger gingen wij als gezin hier vaak heen, het was prachtig. Heerlijk, zon zee en strand. Ik heb aan de vakanties in Frankrijk veel goede herinneringen. We gingen ook altijd 4 weken heen en dan op een camping. Nu zou ik een huisje huren, met een zwembad en dan lekker langs de boulevard wandelen, markten afgaan en gewoon lekker op het strand liggen want dat doe ik eigenlijk het liefste. Ik hoop zo dat ik er ooit nog eens heen zal gaan. Het is alleen zo duur haha dus ik zal er flink voor moeten sparen als ik eindelijk weer kan werken.
  2. Rome! Ik ben wel eens in Italië geweest met een vriendin (ik ging mee met haar en haar ouders en oom en tante), een super ervaring. Maar Rome heb ik nog nooit gezien. Ik zou hier dan een weekendje weg van maken. Een citytrip. Lekker tussendoor. Rome heeft zo’n geweldige geschiedenis, dat moet ik gewoon echt gezien hebben.
  3. Venetië, weer een citytrip. Varen in een gondel, oh wat gaaf. Al woon ik dan dichtbij het Hollands Venetië (Giethoorn), lijkt me het ECHTE Venetië super romantisch, ik zou er dan ook denk ik heen gaan mocht ik een relatie hebben, het lijkt me super.
  4. Londen baby. Jaaaa, ik denk dat dit één van de eerste citytrips zal worden die ik ga maken als ik weer beter ben. Samen met mijn moeder. Heerlijk samen High-tea-en (is dat een woord?) in een superfout Engels tuintje met heeeeeeeel lelijk maar ook zo mooi Engels servies, ik moet echt eens scones proberen met roomkaas en jam, dat kan hier ook in Nederland haha maar toch, in Engeland zal het vast veeeeel lekkerder zijn. Ik word al enorm enthousiast als ik alleen al hierover schrijf, wanneer gaan we mam?
  5. Griekenland, het ziet er altijd zo prachtig uit op foto’s en video’s, dat moet ik echt in real life zien :).
  6. Australië, een heel end weg. Australië heeft me altijd al getrokken. De taal, het grote overweldigende land met zo’n rijke cultuur. Alleen de spinnen en andere insecten trekken me dan weer niet zo haha.
  7. Antwerpen. Lekker dichtbij voor een keer. En ook goed te doen als citytrip. Ik ben wel in België geweest maar nooit ECHT IN België. Meer doorheen gereden op weg naar andere landen zeg maar. Oh nee, ik vergeet iets, ik ben wel eens op vakantie geweest in België toen ik nog heel klein was, mijn vader vergeet dat nooit weer, grappig verhaal, we waren aan het spelen in een beekje met stenen toen ik een steen richting mijn vader gooide (hoezo? lol) 3x raden waar die steen belande, juist, auw, sorry pap. Maar ok, na deze traumatische ervaring… haha wil ik nog wel graag naar België want ik herinner me er eigenlijk niets meer van. Ook Brugge, Brussel en Gent lijken me super tof.
  8. Kroatië. Het lijkt volgens mij erg veel op Griekenland en Italië samen maar het wordt steeds hipper en ik zie mezelf wel liggen op het strand daar.
  9. Berlijn. Ik ben er nog nooit geweest dus dat wordt hoog tijd, ook weer een mooie citytrip :).
  10. Noorwegen. Jaaa dat lijkt me zo leuk! Heel wat anders dan de landen/steden hiervoor. Ik zou dan vooral gaan om een leuke man te vinden, man man, wat zijn die Noorderlingen zo knap haha. Oke, grapje. Maar ze zijn wel echt knap. Noorwegen lijkt me onwijs mooi land, je moet er gewoon eens geweest zijn :).

Staat er een land/stad bij dat jij ook graag zou willen bezoeken, zo ja waarom? En misschien heb je nog wel leuke tips voor me :)! En wat moet ik echt zien in de steden/landen van deze top 10? Ik ben zoooo benieuwd, laat je het me weten?

XXX

2 gedachten over “Top 10 wishlist vakantiebestemmingen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s