I Confess: ik haat de zomer

Ik twijfelde over de titel van dit bericht. Haat is zo’n sterk woord. Maarja, ik vind de zomer niet zo leuk of blegh bah die zomer, vond ik ook nou niet zulke sterke titels. Dusja, haat.. ik haat toch wel echt de zomer. En dan eigenlijk alleen de zomer in Nederland, want in Spanje of Frankrijk vind ik het dan wel weer lekker.

Plakkende lichamen, zweetlucht, niet slapen, muggen, benauwdheid … maar een paar redenen waarom ik een gloeiende hekel heb aan de zomers in Nederland. Ja ik weet het, ik heb overgewicht, dat helpt zeker niet mee, en het feit dat ik niet heel mobiel ben ook niet. En het hele moeten in de zomer vind ik ook echt bloedje irritant. We moeten het leuk hebben, we moeten dingen doen, pak die zonnestralen want nu kan het, ga lekker buiten zitten, ga een stukje wandelen, lekker joh, nee niet lekker, tenminste ik vind van niet.

Ik zit ziek thuis, al 4 1/2 jaar. En in de zomer sta ik daar meer bij stil. Andere mensen gaan lekker op vakantie, doen leuke dingen, genieten van de zon en gaan bijvoorbeeld lekker zwemmen en naar festivals. En wat doe ik? Ik zit binnen en af en toe op mijn balkon, maar meer omdat ik dat moet van mezelf dan dat ik dat nou echt lekker vind zitten op mijn 1 meter brede balkon. In de zomer vind ik dat gewoon extra balen. En ik kan ook niet zo heel goed tegen de warmte en manieren om af te koelen zijn er ook niet echt. En dan zit ik nu ook mijn teen… oké klagen, uit. haha. Maar je snapt me vast wel. Stel je voor dat je een kind bent en iedereen mag zwemmen maar jij mag niet meedoen. Dat is niet leuk toch. Nou zo voel ik me. Eigenlijk altijd wel maar in de zomer des te meer.

Nederland kent ook gewoon vieze zomers. Het is altijd zo extreem en vaak heel vochtig. Zoals nu, een hittegolf, ja hoor, waarom ook niet. Maar ja, we kunnen het niet uitkiezen. Gelukkig zijn de rest van de seizoenen wel lekker. Ik ben dol op de herfst, winter en lente. De herfst heeft de prachtige gekleurde blaadjes, de winter de mooie sneeuw en in de lente komt alles weer tot leven. In de zomer gaat alles dood. Kijk nu al, een extreme droogte. Het gras buiten ziet er niet uit en mijn bloemen op het balkon zijn dood aan het gaan. Dit weer is lekker als je de hele dag bij je zwembad kan chillen en koude biertjes en wijntjes kan drinken.. maar verder.. Ik heb nu al medelijden met de huishoudelijke hulp die hier woensdag komt schoonmaken. Het is hier nu 29.5 graden binnen, maar ik ben bang dat het nog wel wat warmer zal worden. En dan mijn lieve moeder die nu meer voor mij doet nu ik met mijn teen zit, die heeft het ook hartstikke warm met al het traplopen (ik woon in een bovenwoning). En oh, al die mensen die in fabrieken werken, wat zal het daar heet zijn en wat dan van al die ouderen, die zullen het ook zwaar hebben.

Nee het is niet mijn seizoen, sorry not sorry. Ik weet dat het een beetje taboe is om te zeggen dat je de zomer haat. Maar laat mij het taboe maar doorbreken. Ik vroeg gister op Instagram of mensen dit weer wel of niet lekker vonden. De ruime meerderheid vind van niet! Dat zegt genoeg, toch? Maar ja, er is helaas niks aan te veranderen. Het weer is nu eenmaal niet te controleren dus we zullen het er mee moeten doen, maar een beetje klagen is toch ook wel fijn soms, toch? Ik gun iedereen die er wel van geniet het trouwens van harte hoor, geniet er dan ook echt van zou ik zeggen. Geniet dat je er op uit kan, kan zwemmen, leuke dingen kan doen, geniet je meteen een beetje voor mij erbij?

Hoe denk jij over de zomer? Is dit weer voor jou een beetje te doen of denk je net zoals ik.. kom maar op met die herfst :P. Ik hoor het graag van je.

XXX

 

 

Foto: Pixabay

4 gedachten over “I Confess: ik haat de zomer

  1. Ik ben het met je eens! Dit is ook niet mijn favoriete tijd! Ik werk in een supermarkt en dan zeggen mensen oh het is zo lekker hier, buiten is het nog warmer. Maar als je aan het werk bent in een lange broek en een tshirt met daarover een synthetische blouse heb je het ook gewoon pleuris heet!😥 Dat zweten en dat plakken bah😠! Kom je onder de douche vandaan zweet je je weer kapot. Ik zoek gewoon afleiding in de bioscoop daar is het nu lekker! Voor jou succes de komende tijd, hopelijk kan je je er een beetje doorheen zweten 😉 en anders binnen, ventilator op je lichaam en netflix kijken! 😙

    Liked by 1 persoon

  2. Ik haat de zomer niet maar ik snap je wel. Zo’n hittegolf is ook zwaar en als je dan ook nog eens beperkt bent in je kunnen waardoor je niet kunt genieten van de zon gaat de lol er wel vanaf ja. Gelukkig is het nu alweer herfst! 💋💋💋

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s