Te ziek om mijn haar te kammen

Over het algemeen is het haar heel belangrijk voor zowel mannen als vrouwen. Mijn haar is ook heel belangrijk voor mij, je kunt je voorstellen dat ik erg verdrietig was toen het zo verschrikkelijk in de knoop zat en beschadigd was dat er niets anders opzat dan er de schaar in te zetten. 

Dat meisje met dat lange haar, dat was ik. Overal waar ik kwam, werd er meestal wel iets gezegd over mijn haar. “Jeetje, wat heb jij veel haar”, “wat heb jij een prachtige bos”.. en ik dacht vroeger alleen maar “blegh, dat lange haar”. Maar dat kwam vooral omdat ik het niet mocht knippen, en als iets niet mag…. dan wordt het alleen maar interessanter. Toen ik de kappersopleiding ging doen had ik dus eindelijk een goed excuus om het lekker te knippen en verven, want huiswerk. Ik had het er laatst met mijn moeder nog over, waarom ik toch nooit mijn haar mocht knippen en hoe irritant ik dat vond. Grappige is, dat zij juist vroeger haar haar kort moest knippen terwijl zij het graag lang wilde hebben, dus daarom vond ze mijn lange haar zo mooi. Nu, snap ik dat wel, maar toen… nee, oh wat vond ik het stom. Het meest gewaagde wat ik ooit gedaan heb met mijn haar is het (tijdens mijn fotografie opleiding) heel donkerbruin/zwart verven met rode highlights, ja, echt waar. Toen supergaaf, nu als ik terugkijk erg lelijk. Maar goed, zo gaan we allemaal door bepaalde fases, ook met ons kapsel.

Een aantal jaar geleden had ik een ernstige zware dubbele longontsteking. Ik wist dit toen nog niet maar was al wel flink ziek voor een aantal weken. Ik heb mijn haar niet kunnen kammen omdat ik gewoon te moe en ziek was. Het kwam zo erg in de knoop (foto 1, al was er hier al een stuk weer uit de knoop), dat ik het niet meer los kreeg. Flink conditioner, flink kammen, flink huilen, niets hielp. Maar ik ging het niet knippen! Ik heb ongeveer een jaar rondgelopen met een vreselijke bos haar. Er zijn vele uren kammen aan besteed, vooral ook door mijn moeder, we hebben er allebei nog een trauma van. Ik weet niet meer precies hoe, maar op een gegeven moment was ik er van overtuigd “nu gaat het me lukken” en ja, ik kamde het uit in een week. En toen zag het er verschrikkelijk uit, verschil in lengte en het was niet mooi meer (foto 2). Meteen een kapper laten komen en die heeft het kort geknipt (foto 3). Daarna nog een keer geknipt, en toen zag het er weer oké uit. Ik laat het echt nooit meer zover komen, hoe ziek ik me ook voel, het haar moet worden gekamd.

Als beloning voor het goed bezig zijn met afvallen liet ik wederom een kapster komen om mijn haren te knippen en te verven. Ik had op internet een gave trend gezien, balayage, en dat wilde ik erg graag. Ik liet het de kapster zien en zei nog “het moet er heel subtiel en natuurlijk uit zien, niet van die strepen”… dit snapte ze en ze ging aan de slag. Tijdens het uitspoelen zag ik al dat het totaal mislukt was. Zie foto 4. Je kunt je voorstellen dat dit niet de bedoeling was. Ik heb haar er nog op aangesproken en de foto’s laten zien, maar ze zag er niks mis mee, ze bood wel aan om nog langs te komen maar ik had er geen vertrouwen meer in. Via mijn tante kwam ik in contact met een andere kapster die gespecialiseerd is in verven/kleuren. Ik liet haar weten wat er was gebeurd en wat de bedoeling was. Maar voordat de balayage kon moest eerst het haar weer hersteld worden naar hoe het eruit zag. Ze is 2 keer geweest en heeft 2x geverfd en het was daarna perfect (foto 5 en 6). Dit herinnert me er aan om binnenkort maar weer eens een afspraak met haar te maken, jammer dat een kapper altijd zo prijzig is, anders deed ik het elke maand. Het haar voelt altijd zo lekker als het weer is geknipt.

Moraal van het verhaal, kam je haar. En als je te ziek bent, laat een ander het kammen. Doet het pijn, suck it up, kammen. Het zal je veel tranen besparen voor later. Ik moet wel even de Tangle Teezer in het zonnetje zetten. Zonder deze borstel was het nooit gelukt. Het is echt een geweldige borstel. Nu, wanneer ik eigenlijk te moe ben om te kammen, lukt het met deze borstel toch om redelijk pijnloos te borstelen. Love it. Heb je ook haar dat snel knoopt of heb je veel pijn bij het kammen? Koop de Tangle Teezer, echt. Zorg er wel voor dat je de echte koopt, die is naar mijn idee echt wel beter dan de goedkopere namaak.

Bedankt voor het lezen, wil je niks missen, schrijf je dan gratis in om te volgen, je krijgt dan bij elke nieuwe post een mailtje :)! En volg je me ook al op Instagram en/of Facebook? Dat zou ik erg leuk vinden! Klik op deze link om naar mijn Instagram te gaan en op deze link voor mijn Facebook.

XXX

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s