I Confess: Ik vertelde mijn grootste blunder op televisie…

Ja het is echt waar. Ik was ooit deelnemer van de Achmea Kennisquiz. Mensen van mijn leeftijd en ouder kennen dat vast nog wel. Met Chazia Mourali, die we allemaal een beetje eng vonden door de zwakste schakel. Het was een populair programma waarmee je een studiebeurs kon winnen en volgens mij nog een leuke prijs. En daar deed ik dus aan mee, hoe dat ging, vertel ik je graag. Oh, en ja dat ben ik op de foto hierboven, in groep 8 geloof ik, ik lach mezelf alvast uit ;)…..

Alle details weet ik niet meer natuurlijk, bedoel ik was 11, dat is inmiddels alweer 16! jaar geleden en er moet ergens nog wel een videoband zijn maar die hebben we in die 16 jaar nog niet kunnen vinden. Ik weet nog dat er bij mij in de klas werd gevraagd wie mee wilde doen, dat wilde ik natuurlijk wel en volgens mij wilde mijn hele klas dat wel. Ik ging samen met een klasgenootje en onze ouders naar Aalsmeer.

We kwamen in een groot gebouw waar we wat konden drinken. Alle kinderen werden op een gegeven moment opgeroepen en we moesten allemaal een test invullen in een grote ruimte. Het had wat weg van een CITO toets, en daar had ik niet al te best op gescoord (136) en dus schatte ik mijn kansen niet heel hoog in, al was de CITO natuurlijk maar een moment opname, maar toch. Ook waren er wat persoonlijke vragen waaronder je grootste blunder, en aangezien ik dacht het toch nooit te hoeven vertellen vulde ik dit natuurlijk naar waarheid in.

Na wat wachten werd er bekend gemaakt wie er door waren en dus achter de desk mee mochten doen met het programma. Ik had verwacht dat mijn klasgenootje erbij zou zitten want dat was een slimme meid. Maar nee, ik werd uitgekozen! Oh jeej. En nu? Ik vond het natuurlijk heel leuk, maar ook heel spannend. Ik ging de make up in (ja, dat was wat) en vertelde toen wat over mezelf voor de camera wat dan in het begin van het programma wordt getoond, volgens mij zei ik iets van “ik ben Marissa, 11 jaar en ik ben bang voor spinnen”. Dat is echt een super goede inleiding om jezelf voor te stellen! Maar anyhow, het wordt nog erger. De studio was helemaal niet zo groot, maar er zaten toch best veel mensen op de tribunes, en daar stond ik dan, als een verlegen puber die haar grootste blunder had opgeschreven op dat formuliertje. En toen begon het spel.

De naam verraad het al, Achmea kennisquiz is een quiz. Chazia stelt een vraag, er zijn A, B, C en D opties en je kiest de juiste en dat was dat. En bij elke vraag vroeg ze iemand achter de desk wat diegene dan had en of dat juist was. Als ze mij maar niet vraagt, dacht ik nog. Maar nee, die mensen van de productie hadden natuurlijk allang mijn blunder gelezen en vonden dat wel leuke TV. De lastigste vraag kwam, “waar is popcorn van gemaakt”, en ja dat wist ik natuurlijk wel. Dus daar kwam Chazia, Marissa, wat had jij? Uhm.. mais.. zei ik nog wat twijfelend maar ja, natuurlijk was dat het juiste antwoord. Meteen daarna stelde ze me de vraag, wat is je grootste blunder? Inmiddels had ik een hoofd als een tomaat. Oh jeej, wat had ik ook alweer opgeschreven want ik ben meerdere blunders in mijn leven begaan. Maar ik wist het al snel weer. Uh nou… ik was op vakantie.. en uhm, toen ging ik van de glijbaan in het zwembad.. en uhm.. Stel je even voor dat je 11 bent, een meisje en een puber en dat je dit op TV moet vertellen waar je grote crush ook naar kijkt, en je ouders, en opa en oma, en je hele familie, nou toen kwam ik weer boven water en toen was ik mijn bikini topje kwijt (of zat ie los?). Ja, iedereen vond dit leuk natuurlijk en ik lachte ook een beetje mee. En nu kan ik er heus ook nog steeds om lachen hoor. Maar op dat moment schaamde ik me kapot.

Ja, heel Nederland wist dat Marissa van 11 op vakantie in Spanje haar bikini topje kwijt was (of los had, dat weet ik niet meer, erg he) nadat ze van de glijbaan was gegaan. En wist je het nog niet, dan weet je het nu. Bij de volgende vraag lag ik er ook meteen uit volgens mij, maar dat lag aan mezelf. Ik vond het veel te spannend. Maar al met al was het een leuke ervaring en ik heb nu een leuk verhaal om te vertellen op een verjaardag. Geen studiebeurs maar wel een ervaring rijker.

Ken jij de Achmea Kennisquiz nog en keek jij dit ook altijd? Misschien heb jij ook wel meegedaan? En ik ben ook wel benieuwd naar jouw grootste blunder.. als je durft ;)!

XXX

2 gedachten over “I Confess: Ik vertelde mijn grootste blunder op televisie…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s