Top 5 tips voor WW

Als je net begint met Weight Watchers kan het een beetje overweldigend lijken. Punten, smartpoints, flex, activpoints, gratis en duur, het zijn maar een paar termen die regelmatig voorbij komen. Ook zijn sommige super tevreden, anderen minder, de één valt veel af en snel, de ander minder en niet zo snel. Waar pas jij in dit alles? Wat werkt voor jou? Hoe pak je het aan en waar moet je op letten? Ik geef je graag mijn beginner tips.

Wat je eerst goed moet beseffen, is dat iedereen anders is. Dat iemand superveel afvalt in korte tijd wil niet zeggen dat dit ook bij jou gaat gebeuren. Is dat slecht? Nee! Iedereen volgt zijn eigen reis, iedereen in zijn eigen tempo, er is geen goed of fout. Als je begint met letten op je gezondheid ben je sowieso goed bezig, onthoud dat, gezondheid staat op  nummer 1. Maar het is dus zover, je hebt je aangemeld, en nu? Ik deel mijn top 5 beginnerstips voor Weight Watchers

Tip 1. Connect!
Open Connect. Het geweldige sociale platform van Weight Watchers. Op dit platform is zoveel informatie te vinden en kom je er niet uit, kun je een vraag stellen en gegarandeerd dat er wel iemand het antwoord voor je heeft. In Connect kun je ook zoeken, dit gaat via hashtags. De top 10 hashtags die je zeker moet gebruiken en waar ik zelfs na een jaar Weight Watchers nog regelmatig op zoek zijn:

1. #starttips
2. #ontbijtendoejezo
3. #lunchendoejezo
4. #dinerendoejezo
5. #ontijttaart
6. #mugcake
7. #wappeltaart
8. #voorenna
9. #voorentussen
10. #recept

En zo zijn er nog oneinding veel hastags, denk ook aan #fitbit #kroontjerechtzetten #durftevragen en ga maar door. Kies een leuke profielfoto, en tada, daar ben je dan, ook op Connect aanwezig. Je hebt trending berichten, recente berichten en de berichten van de mensen die je volgt. Zo is het lekker overzichtelijk. Ben je nieuw, stel je even voor, hartstikke leuk, en de reacties die je vaak zult krijgen zorgen meteen al voor een goede boost aan motivatie.

Tip 2. Neem je tijd!
Weight Watchers is totaal wat anders dan bijvoorbeeld calorieën tellen. Het is een compleet ander systeem, je telt namelijk punten. Alle voeding heeft een puntenwaarde. Je hebt je dagtotaal en je mag die dag zelf inplannen, zolang je maar je punten gebruikt van je totaal. Nu vond ik dit in het begin best verwarrend. Ik vond het zelfs een hoop gedoe! Ik moest plannen, plannen en plannen. Raak niet gefrustreerd, dit moet iedereen! Een jaar later (maar na een maand al) denk ik in punten. Calorieën? I don’t care, ik tel punten! De app is mijn grote vriend, bijna alles staat er in, en als het er niet in staat voeg ik het zelf toe of scan ik de barcode van het product. Maak je geen zorgen als het allemaal een beetje veel informatie is, het went vanzelf, het heeft alleen even wat tijd nodig. Op een gegeven moment is het zo natuurlijk dat je niet anders meer wilt :)!

Tip 3. Vergelijk jezelf niet!
Hoe mooi alle verhalen op Connect ook zijn, soms voelt het misschien als dat het bij iedereen lekker gaat behalve bij jou. Dat is echt niet zo. Iedereen heeft ups en downs, ook ik (zéker ik). Onthoud dat net als op instagram, mensen graag de mooie dingen willen delen. Gelukkig zie ik ook steeds meer en meer verhalen op Connect als het wat minder gaat, want dat is ook de realiteit. Het is niet altijd zonneschijn, en ook niet altijd regen. Ik vind het juist prachtig om te lezen dat wanneer iemand er even doorheen heeft gezeten diegene zichzelf weer heeft op kunnen pakken en steun heeft gehad aan Connect. Vergelijk jezelf ook niet met het tempo van anderen. Op Connect is er een heus #teamslak, mensen die langzaam afvallen, om wat voor reden dan ook. De één valt nu eenmaal sneller af dan de ander, het is niet anders, dat je bezig bent is al goed genoeg dus wees tevreden met je resultaten, groot of klein, want klein kan soms ook heel groot zijn. Iedereen heeft zijn eigen reis.

Tip 4. Schrijven schrijven en schrijven
Bij Weight Watchers is het de bedoeling dat je in je online dagboek alles opschrijft wat je allemaal eet die dag. Doe dit dan ook. Denk niet “oh, ik vul het achteraf wel even in”, wedden dat je je verkijkt op het aantal punten? Het is zo zonde als je de hele dag goed bezig bent en je door een verkeerde inschatting helemaal de mist in gaat. Als het even kan, plan de hele week. Dit doe ik meestal zelf ook en dat geeft zoveel rust. Natuurlijk kan het dat dat gewoon niet lukt, plan dan op zijn minst een hele dag vooruit. Ook fijn voor bij het boodschappen halen als je al een planning hebt, zo haal je niet teveel en ook niet te weinig. Schrijven geeft zoveel inzicht in je gewoontes en voedingspatronen. Ik vind het altijd erg fijn als ik even een slechte week heb, om een goede week te pakken en daar inspiratie uit te halen, meteen alweer een stukje motivatie erbij :)!

Tip 5. Maak je weekpunten op
Ik eet altijd mijn dagpunten en weekpunten op, al sinds het begin. De weekpunten horen bij je budget om af te vallen, dus met dagpunten en weekpunten samen val je gewoon af. Onthoud dat Weight Watchers geen crash dieet is, maar dat ze graag willen dat je een goede relatie krijgt met eten. Het is heel normaal om 1x per week een patatje te eten (of iets anders “ongezonds”) en eens per week wat chippies of toastjes of dat lekkere wijntje. Leer het jezelf nu al aan om daar goed mee om te gaan, je zult het afvallen ook veel beter volhouden. En het maakt naar mijn mening geen verschil met afvallen. Of ik de weekpunten wel of niet opmaak ik val evenveel af.

Heb jij nog leuke tips voor startende WW’ers? Of begin je net en heb je een vraag? Stel hem gerust :)!

XXX

Vond je dit een leuk en interessant artikel? Zou je hem dan willen delen? Dit kan via de deelknoppen onder dit bericht. Ik zou het erg tof vinden als jullie mijn blog zouden delen, dan kan ik nog meer mensen bereiken :)! Heel erg bedankt. 

Wil je een reactie achterlaten? Scroll dan nog even naar beneden :)!

Foto’s: Pixabay

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s