Get Inspired!: Quote van juli…

Voor de maand juli heb ik weer een mooie quote uitgezocht. Zoals ik al in mijn vorige artikel Get Inspired!: Quote van juni… aangaf ben ik er dol op. Toen koos ik een mooie quote van Albert Einstein, deze maand is Henry Ford aan de beurt.

De quote van deze maand is:

Whether you think you can, or you think you can’t — you’re right – Henry Ford

Waarom deze quote? Ik vind hem prachtig en zo confronterend. Of je nu denkt dat je het wel kan of niet kan, je hebt gelijk. Die komt wel binnen.

Ik ben sowieso dol op de kracht van het positief denken, en deze quote bevestigd dat alleen maar meer. Als je van te voren er al vanuit gaat dat iets misgaat.. dan gaat het dan vaak ook, stel je jezelf positief op, gaat het vaak veel soepeler. Ik vind deze quote vooral mooi passen op mijn eigen reis met afvallen en revalideren op dit moment. Ik bepaal zelf of het me gaat lukken, niemand anders. Het is best een enge gewaarwording dat je zelf helemaal verantwoordelijk bent voor jezelf. Dat klinkt misschien stom, want het is eigenlijk best logisch. Maar het was voor mij een eye opener… oh god, ik bepaal dus zelf of het allemaal gaat lukken! Toen ik dat besefte voelde ik me sterker dan ooit. Ik wil dit, dus daarom kan ik dit en daarom gaat het lukken. Maar ik voelde ook een enorme angst om te falen. Als het niet lukt, dan is het ook echt MIJN eigen schuld.

Positief denken is soms best nog wel eens lastig maar het lukt me aardig. Natuurlijk heb ik ook zo mijn momenten maar ik praat mezelf er altijd wel weer bovenop. Ik heb ook geen andere keuze, ik zal moeten, anders kom ik niet verder. Hoe je denkt is zo bepalend voor alles. Onthoud dat positiviteit je verder brengt dan negativiteit. Maar het moet wel echt zijn. Ik heb zo’n hekel aan al die mega positieve mensen waar het er echt van afdruipt, sorry, maar niemand is altijd positief. Al heb je wel mensen die echt altijd negatief kunnen zijn dus wellicht zit ik verkeerd en bestaan er echt mensen die altijd positief zijn.. ik zou het niet kunnen in ieder geval. Ik vind het heerlijk om soms lekker te klagen, even al mijn frustratie eruit gooien. En daarna kan ik er weer tegen en sta ik open voor alle positiviteit. Ik houd van balans, zonder negativiteit is er geen positiviteit en andersom, iets met Yin en Yang.

Maar Henry Ford heeft hier een mooie quote gemaakt. Ik vind hem krachtig en ik krijg er ook echt kracht van. Ik ben in controle over mijn gedachten, natuurlijk kun je niet alles controleren in het leven, maar hoe je ermee omgaat dat wel. Geloof in jezelf is denk ik hier de boodschap. Geloof dat jij het kan, vertrouw op jezelf, vertrouw je eigen kracht, je bent sterker dan je denkt en als JIJ erin gelooft, dan kan je de hele wereld aan.

Hoe denk jij over de quote? Maakt het iets in je los? Ik hoor het graag.

XXX

Foto: pixabay

Een reactie op “Get Inspired!: Quote van juli…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s