7 tips voor extra motivatie

Motivatie is één van de belangrijkste aspecten van het afvallen. Natuurlijk is doorzettingsvermogen ook erg belangrijk, maar een doel om naar toe te werken, daardoor ga je het vol houden, daarvan raak je gemotiveerd, en motivatie is je beste vriend.

Of je nu veel of weinig af moet/wil vallen, het is altijd lastig. Het leven is nu eenmaal af en toe een rollercoaster en motivatie lijkt soms ver te zoeken. Ik geef je graag mijn tips om je motivatie vast te houden en als je hem even kwijt bent, hem weer snel te vinden.

Beloon jezelf!
Het is super leuk om jezelf te belonen bij elke 5 kilo dat je bent afgevallen. Niet alleen is het leuk, maar het werkt ook zeker als motivatie. Maak alvast een lijstje met wat je allemaal cadeau krijgt, echt iets om naar uit te kijken. Binnenkort komt er een artikel over leuke ideeën voor cadeautjes voor jezelf.

Zoek lotgenoten
Op welke manier je dit ook doet, mensen die hetzelfde meemaken (tot op zekere hoogte), kennen je pieken en dalen als geen ander. Ook zij worstelen af en toe met motivatie om door te zetten, zo kun je elkaar mooi steunen en dus motiveren. Voor Weight Watchers kan dit heel mooi op Connect. Maar ook op Instagram zijn veel accounts te vinden van mensen die net als jij bezig zijn met gezonder leven. Binnenkort ook een artikel over de meest inspirerende Instagram accounts.

Helpen

Kijk regelmatig terug op wat je al hebt bereikt
Het is denk ik heel goed om stil te staan bij wat er allemaal al WEL af is. Zit je even in een dipje, kijk eens naar hoeveel je al kwijt bent, dat is toch al een hele prestatie! Het zou toch zonde zijn als al dat harde werk voor niets is geweest, motivatie ten top om weer door te gaan.

Waarom ben je ook alweer begonnen?
Herinner jezelf waarom je bent begonnen en wat je doelen zijn, wedden dat je binnen no time je motivatie weer hebt gevonden.

Denk aan hoeveel beter je je zult voelen bij gewichtsverlies
Natuurlijk zul je veel lekkerder in je vel zitten bij gewichtsverlies. Tenminste, als het gewicht je nu in de weg zit. Ik zie ook veel vrouwen met een maatje meer die hun gewicht omarmen, ook heel mooi. Ik ben van mening dat zolang iemand zich goed voelt, het ook goed is, of je nu maat 36 of 56 hebt. In mijn geval val ik voornamelijk af voor mijn gezondheid en vrijheid, en ja, heel eerlijk voel ik me wel lekkerder als ik maatje 42 zou hebben, maar dat is voor een ieder persoonlijk. Ik denk dan aan hoe lekker het is om straks weer volop te kunnen bewegen zonder continu buiten adem te zijn, of misschien wil jij weer volop kunnen spelen met je kinderen of huisdieren, lekker fietsen en wandelen. Al met al, dus beter in je vel zitten. Als je daar geen motivatie van krijgt!

Stel doelen
Die leuke vakantie, een trouwerij of een diploma-uitreiking dat zijn allemaal belangrijke momenten om naar toe werken. Mijn grote doel is om gewoon weer volop mee te kunnen draaien in de maatschappij.

Maak foto’s!
Als ik er even doorheen zit, dan zet ik foto’s van het begin en foto’s van dat moment even naast elkaar. Wauw wat een verschil zie ik dan vaak, en meteen het besef dat ik NIET terug wil. Motivatie, check!

Voor en tussen foto

En af en toe, dan lijkt de motivatie, zelfs met deze tips, even zoek. Wie weet speelt er iets in je leven waardoor je er maar geen grip op kunt krijgen. Maak er het beste van, neem je tijd en probeer het elke dag weer opnieuw. Elke dag is een nieuwe kans, een nieuwe kans om je motivatie te vinden. Wat mij enorm motiveert is de gedachte aan het beter worden en aan alle leuke dingen die ik dan weer kan gaan doen! Binnenkort komt er een artikel over mijn toekomstplannen en hoe ik het allemaal voor me zie. Zoveel zin in om deze te gaan schrijven. Alleen dat al motiveert mij :)!

Wat motiveert jou tijdens het afvallen? Heb je nog leuke tips?

XXX

2 reacties op ‘7 tips voor extra motivatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s