REVIEW: Cat it Senses Labyrint, wat is mijn ervaring met deze voedertoren?

Puma is een schat, maar net als ik gek op eten. Soms een beetje te gek. Mauwen, zeuren en aandacht vragen, hij kan het allemaal. Nu lijkt dit onschuldig, maar het is vervelend gedrag, niet alleen voor mij, ook zeker voor hem. Hij is onrustig, gefrustreerd en dat kan niet fijn zijn. Dus het was tijd voor een oplossing, maar hoe? Ik liep de Dier All In binnen om te zoeken naar het antwoord.

Ik kreeg het advies om een voedertoren te proberen. Iets wat ik in eerste instantie totaal niet zag zitten. Ik vond het zielig, hij moest dan werken voor zijn eten, dat hoort hij toch gewoon te krijgen? Nou nee, blijkbaar niet. Katten horen te “jagen” voor hun eten, het is dus echt niet zielig. Oké oké, ik ging het proberen. Het werd de Cat it Senses Labyrint, ze gaf aan dat het uiterst geschikt is voor katten die schrokken (check) en slimme katten (check).

Cat it Senses voedseldoolhof

Na het in elkaar zetten (wat echt gemakkelijk gaat) en schoonmaken ging ik het dan testen. De ene helft van het voer gaat in de bovenste laag de andere helft in de middelste laag. Je kunt de toren op moeilijkere standen zetten waardoor de openingen kleiner worden. Ik deed zijn voer er in, en dat van Mickey natuurlijk gewoon in het bakje. Hij keek me echt aan van.. “ja.. duss….. uh.. nee”. Ik deed het even voor, en dan at hij, maar hij is slim dus hij ging wachten tot ik het weer voor ging doen. Nee, nee, dat gaan we niet doen, dus ik ging er gewoon bij weg. En ja hoor, na een 10 minuten heen en weer lopen en blikken van “meen je dit nu”, ging hij toch echt bezig met de toren. Halleluja.

Cat it Senses voedeldoolhof 2

De eerste dagen was het wel echt even wennen voor hem en snapte hij het niet helemaal. Nu, een aantal maanden later vind hij het helemaal prima en is de toren ook nog wel redelijk snel leeg. Wat er nu precies veranderd is? Ik zet het graag voor je op een rijtje met voor en na de toren.

Voor 
Puma schrokt het eten, kauwt soms niet eens en geeft vaak de brokken weer terug.
Na
Puma schrokt nog steeds wel maar omdat hij de brokjes niet in één keer krijgt heeft hij geen last en eet hij toch wel een stuk rustiger en kauwt hij beter, hij heeft tot op heden nog geen één keer het voer teruggegeven.

Voor
Puma zeurt en mauwt het eerste uur nadat ik op bed lig, kliert Mickey uit frustratie en krabt aan de deuren voor aandacht.
Na
Oh.. my.. god. Dit is nog de beste verandering. Hij is rustig! Het is ongelofelijk maar echt waar. Ik geef het eten vlak voordat ik naar bed ga en hij is er lekker mee bezig. Als hij klaar is, gaat hij gewoon slapen. Hij laat Mickey met rust (ook fijn voor Mickey), en zeurt bijna niet meer (op af en toe nog eens een verdwaalde miauw na).

Voor
Puma zeurt de hele dag om eten.
Na
Een half uur voor etenstijd laat hij me weten dat het toch wel echt bijna tijd is en dat ik het niet moet vergeten, dat vind ik echt prima. Voor de rest zeurt hij niet meer. Wat een rust, voor mij en voor hem.

Voor
Ik raakte vaak gefrustreerd van zijn gedrag waardoor ik hem vaak streng moest toespreken, niet leuk.
Na
Puma is zo’n stuk liever en rustiger en ik ook. Ik erger me niet meer aan zijn gedrag en dat is voor ons beiden heel erg fijn. Ik kan me nu focussen op alleen zijn goede kwaliteiten en die heeft hij echt in overvloed.

Voor
Puma maakt me ’s ochtends wakker voor eten.
Na
Ja, dit doet hij nog steeds wel in zekere mate. Zodra hij ziet dat ik wakker ben, dan is het raak. Doe ik nog even alsof ik slaap dan gaat hij ook weer rustig liggen. Hier kan ik prima mee leven, ik snap ook best dat hij honger heeft na een hele nacht zonder voer. Ik probeer wel om op vaste tijden te voeren zodat hij daar wat aan went. Dat helpt ook enorm.

Het zal je niet verbazen dat ik ontzettend blij ben met dit product, je kunt best zeggen dat het een grote verandering heeft gegeven in het leven van mijzelf en dat van Puma. Hij is voor €19.99 verkrijgbaar bij de Dier All In, echt een prima prijs voor wat je krijgt. Het is zeker de moeite waard het eens te proberen als jij met jouw kat tegen dezelfde dingen aanloopt als dat ik deed. Natuurlijk is elke kat anders en het wil niet zeggen dat het perse bij elke kat werkt. Ik vertel uiteraard alleen mijn ervaring en bevindingen met mijn kat. Het scheelt enorm dat Mickey totaal het tegenovergestelde is van Puma. Hij toont helemaal geen interesse in de toren. Dat geeft een hoop rust voor Puma, dat zijn voer veilig is. Heb je twee katten die een obsessie hebben met eten zal het al een stuk lastiger zijn schat ik zo in.

Een cijfer? Ik houd van cijfers, ik geef deze toren een dikke vette 9. Geen 10!? Nee, want alles kan beter. Ik zou het fijn vinden als hij iets stabieler zou staan, al is hij in al deze tijd nog maar één keer omgevallen. Maar het kan dus wel gebeuren. En dat is niet de bedoeling. Verder bevalt hij super goed en ik zou echt niet meer zonder kunnen. Bedankt Dier All In voor jullie super advies, en nee dit is geen gesponsord artikel (hallo ik kom net kijken hier), maar ik ben gewoon echt zo enthousiast en ik vind dat als een bedrijf mij zo goed heeft geholpen dat dat ook wel echt vermeld mag worden.

Heb jij ook deze voedertoren? Ik ben heel benieuwd naar jouw ervaring 🙂 En als je hem niet hebt, lijkt het je wat? Laat het me weten :)!

XXX

2 gedachten over “REVIEW: Cat it Senses Labyrint, wat is mijn ervaring met deze voedertoren?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s