Get Inspired! Quote van juni…

Het leek me leuk om één mooie quote per maand te kiezen en daarover een stukje te schrijven. Ik raak namelijk vaak enorm geïnspireerd door quotes. Wanneer ik verdrietig ben of boos, of wanneer ik me juist krachtig voel, zo’n quote kan het vaak zo mooi verwoorden. Soms zorgt een quote er ook voor dat ik dingen even anders kan bekijken, kan relativeren. Ik vind het heerlijk, en ik hoop jullie ook. En nu ik het woordje quote al 20x heb gezegd klinkt het ineens nergens meer naar, herkenbaar? haha, ok, off topic.

De quote die ik heb gekozen voor deze maand is….

A person who never made a mistake never tried anything new. – Albert Einstein

Waarom deze quote? Nou, heel simpel. Het klopt helemaal! Iemand die nog nooit een fout heeft gemaakt heeft nog nooit iets nieuws geprobeerd.

Ik heb af en toe best wat last van faalangst. En als ik deze quote dan lees dan voel ik me gesterkt. Ja, ik maak misschien fouten maar ik probeer het wel allemaal. En iets wat ik nog niet eerder gedaan heb… dat hoef ik toch ook niet in één keer helemaal perfect te kunnen? Ik stel vaak best hoge eisen aan mezelf en het is fijn om te beseffen dat je best wel mag falen, dat is helemaal niet erg. Opgeven, dat is pas erg. En opgeven, dat doe ik niet, nooit.

Het is eng om iets nieuws te proberen, tenminste zo ervaar ik het. Neem bijvoorbeeld deze blog. Ik vergelijk mezelf met andere bloggers die al jaren bezig zijn, dat is toch helemaal niet realistisch? Of ik vergelijk mijzelf met bloggers die wel fulltime met hun blog bezig kunnen zijn, ook niet realistisch, want ik kan dat niet op het moment. Ik wacht te lang met het uploaden van artikelen omdat ze nog niet helemaal perfect zijn. Omdat ik ziek ben en nog niet heel veel foto’s zelf kan maken die ik wel zou willen maken, gebruik ik bijvoorbeeld wel eens stockfoto’s (gratis foto’s die je mag gebruiken). Ik vind dat heel jammer, en ik vind mijzelf dan meteen minder professioneel en niet goed genoeg. Ik zie dan bij andere bloggers dat zij hele toffe foto’s plaatsen in hun artikelen, dan baal ik zo ontzettend dat ik ziek ben. Ook al zijn dit dan geen “fouten”, het voelt wel als falen. Hard ben ik voor mezelf he, als ik dit zo lees. Waarom verwacht ik dingen van mezelf die ik niet kan waarmaken?

Ik ben met deze blog in het diepe gesprongen. Ik wist er niks van, ben deze blog gestart en toen begon het pas echt. Als ik kon zou ik dingen nu zeker anders aanpakken, maar fouten maken mag van Albert, dus ik vind het ook prima. Natuurlijk kan ik deze quote niet alleen toepassen op het bloggen maar eigenlijk op mijn hele leven. Ik ben op het moment bezig met revalideren, en ik kan je vertellen dat dat een moeilijk proces is. Een proces van je eigen fouten leren herkennen, wanneer ga ik te ver en hoe vind ik balans. Heel vaak de fout in gaan voordat je weet hoe het moet. Het is een proces van vallen, opstaan, vallen en weer opstaan.

Wees niet bang om fouten te maken, maar leer er van. Elke fout is een nieuw leermoment en een nieuwe ervaring. Ga je fouten maken als je iets nieuws gaat proberen? Vast en zeker. Is dat erg? Nee. Het zou pas erg zijn als je geen nieuwe dingen zou proberen uit angst om te falen. Wat zou je dan een hoop mislopen…

Deze quote komt overigens uit de app “Brilliant Quotes”, mijn favoriete app van quotes die ik al jaren heb. Ik heb een lijstje met mijn favorieten en die ga ik de komende maanden zeker met jullie delen. Ik heb er nu al zin in.

Hoe denk jij over deze quote en van welke quote raak jij geïnspireerd?

XXX

 

Foto: Pixabay

3 reacties op ‘Get Inspired! Quote van juni…

  1. Hoi Marissa, ik ken je niet persoonlijk, maar je hebt een mooie blog geschreven waarin ik mezelf ook herken! Ook ik heb last van faalangst, bang of fouten te maken en continue bezig om het voor anderen goed te doen, en mezelf op de tweede of zelfs laatste plaats te zetten ☺️. Wees trots op jezelf dat je een eigen blog bent gestart en dat je alles met iedereen durft te delen. Je schrijft echt heel goed, pakkende teksten, je voelt de emotie als je de verhalen leest. Ga zo door! Sinds deze week ben ik opnieuw met WW gestart, en ga er weer voor 💪🏻 Succes met alles en toitoi!
    Ps: je mag ook altijd een mail sturen, voel je niet verplicht. theunissenanne@gmail.com
    Groetjes, Anne1290

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s