Weekblog 15

Jaaa, zaterdag! Dus weekblog tijd. Het was een aardige week en jullie hebben vast wel het artikel van afgelopen donderdag gezien! Ja, er staan wat leuke dingen op de planning voor lifebymaris.

Om daar maar meteen wat meer over te vertellen. Zoals jullie weten heb ik in eerdere weekblogs al aangegeven dat ik zo graag meer wil schrijven. Ik ben ziek en daarom kost alles wat meer tijd en energie. Maar ik zit zo vol creativiteit en dat moet er gewoon uit. De planning is dat er elke dinsdag, donderdag en zaterdag om 16.00 uur een nieuw artikel online komt. Op dinsdag en donderdag kan dit over van alles gaan en op de zaterdag komt de weekblog. Graag breid ik dit over een tijdje verder uit maar voor nu is 3x per week een artikel een mooi streven. Ik hoop natuurlijk dat jullie hier net zo enthousiast over zijn als dat ik ben en ik hoop dat jullie de artikelen die komen ook leuk zullen vinden. Ik vind het allemaal wel spannend want ik denk vaak.. wie zit er nou op mij te wachten.. maar we gaan het gewoon proberen en we zien het wel, ik heb er in elk geval veel plezier aan en dat is het aller belangrijkste toch :)! Zoals jullie ook kunnen zien is de layout van lifebymaris veranderd. Ik was niet helemaal tevreden met mijn vorige thema dus ik heb nu voor deze gekozen en ik ben hier toch een partij verliefd op. Dit thema zal blijven want ik vind het belangrijk dat er een bepaalde herkenning is. Nou genoeg gekletst, ik vertel jullie graag over deze week.

Zondag ging ik langs mijn ouders. Zij waren net weer terug van hun vakantie in Tsjechië, en natuurlijk heb ik weer van alles gekregen. Ik word altijd zo ontzettend verwend door ze. Ze gaan vaak ook even langs de DM in Duitsland en ik ben dol op douchegel, dus ik krijg altijd een hele voorraad. Deze keer kreeg ik alle geuren van Balea, ik heb de vanille-kokos al geprobeerd en die is echt heerlijk, echt een aanrader.

Balea

Verder heb ik een mooie rugtas gekregen voor als ik straks meer ga wandelen en wat shampoo en conditioner van L’Oréal van de DM. Wat joggingbroeken (ja ik ben er dol op voor in huis) in verschillende maten, want tja dat heb je met afvallen… meerdere maten in de kast. Ook kreeg ik nog totaal onverwachts een paraplu voor mijn mijlpaal van onder de 140 kilo. Heel grappig want laatst was ik met mijn moeder even in de Zeeman en we zagen daar paraplu’s. We zeiden nog tegen elkaar dat we zo’n doorzichtige paraplu wel erg gaaf vonden maar die hadden ze natuurlijk niet. Nou, wat denk je.. ik heb er nu één! Ik kan niet wachten tot het regent! haha. Ik heb bij ze gegeten en daarna ging ik nog met mijn moeder even wat boodschappen halen en toen naar huis want toen was ik wel gesloopt. Helaas had ik deze dag meer last van alles en was ik niet zo fit, ik kreeg weer beginnende gordelroos in mijn gezicht dus ik was niet zo heel erg happy, de cadeautjes en gezelschap maakten het wel beter :).

Maandag heb ik niet zoveel gedaan, natuurlijk het nodige in huis maar verder rustig aan. Dinsdag heb ik ondanks dat ik mij niet zo fit voel toch een stuk gewandeld. Het ging goed en ik droeg mijn nieuwe draadloze bluetooth oortjes voor lekkere muziek. Ik vind het heerlijk met muziek op te lopen, natuurlijk moet je wel goed opletten dus ik zet hem niet te hard zodat ik de omgeving nog wel goed kan horen. Na het lopen was ik doodop dus heb ik verder rustig mijn dingetjes nog gedaan en ben ik op tijd naar bed gegaan. Woensdag kwam mijn huishoudelijke hulp weer en ik zeg het elke week maar ik vind dat altijd zo fijn. Je waardeert pas hoe fijn een schoon/opgeruimd is als je het zelf niet meer kan bijhouden. Ik waardeer mijn lieve hulp enorm. Ze is altijd in voor een gezellig praatje en er is een enorme klik, dat is zo belangrijk. Want een hulp komt wel elke week 2 uur over de vloer dus ik vind het persoonlijk erg belangrijk dat je dan goed met elkaar overweg kan. Gelukkig is dit wederzijds haha. Ook spreek ik met mijn vriendinnen af voor over 2 weken! Ik heb hier zoveel zin in, heerlijk bijkletsen, dat is alweer veel en veel te lang geleden.

Donderdag ga ik weer naar de afspraak bij mijn therapeut voor de revalidatie. We gaan weer stappen zetten en ik ga weer meer dingen erbij doen. Zo ga ik nu het loopje uitbreiden en ga ik proberen om naar de winkel te lopen, heel handig want als het lukt geeft het mij de vrijheid zelf eens een klein boodschapje te halen. Ze gaf aan dat ze het heel belangrijk vond dat ik weer mijn zelfstandigheid terug krijg. En daar heeft ze gelijk in. Het lastigste van het ziek zijn (buiten de pijn om) vind ik dat je zo afhankelijk bent van alles en iedereen om je heen. De therapeut vroeg ook of ik al een rijbewijs heb.. nou nee, nog niet. Daar ga ik voor als ik weer beter ben. Maar wanneer ben je dan beter, vroeg ze. Wanneer vind je dat je daar klaar voor bent? Ja, goede vraag. Geen idee, wanneer ik alles weer zelf kan. Ze vond mij er nu ook wel al klaar voor, ik ben alert en niet meer zo moe, dus waarom niet? Nouja, iets met geld en bijstand.. haha. Het zou wel gaaf zijn zeg een rijbewijs.. dan ben ik helemaal zelfstandig! Echt iets om naar uit te kijken.

Vrijdag ga ik winkelen met mijn moeder en eten we een broodje bij de Hema, op de foto zijn de broodjes al gesneuveld.

Hema eten.jpg

Ik moet ook nodig een nieuwe planner kopen want ik moet de activiteiten voor de revalidatie op een dag beter inplannen. Aan de ene kant vind ik het zo zonde, het is al juni… maar ja, ik heb het NU nodig, dus waarom niet. Ik kocht de enige die er nog was en ben er erg blij mee. Ik houd van structuur en duidelijkheid dus een planner is voor mij superhandig en geeft me veel rust, al moet ik me er wel voor behoeden dat ik mijn to do lijstjes niet te lang maak en dat het wel realistisch blijft. Ook heb ik de boodschappen weer binnen en kreeg ik deze mooie fruitschaal.

Fruitschaal.jpg

Ook ben ik wezen bloedprikken. Het was tijd om weer mijn waardes van de vitamine D en B12 te checken en volgende week of die week daarop ga ik weer langs mijn huisarts en gaan we kijken hoe het gaat en of ik eventueel meer B12 ga prikken of het houd bij 1x per maand.. Morgen wegen, oh ik vind het spannend. Ik heb namelijk woensdag even gezondigd wat niet de bedoeling was, helaas pindakaas. Mezelf wel meteen herpakt, het zal er af en toe bij horen. Ik hoop dat ik sowieso gelijk ben gebleven of toch nog een mooie kleine min heb. We gaan het zien morgen….

En dan is het vandaag zaterdag, weegdag. Ik ga NU op de weegschaal staan.. en……..

Een gelijkblijver! Helaas maar het is niet anders. Vandaag begon mijn dag niet zo goed maar ik probeer er toch nog maar wat van te maken. Op naar weer een wat betere week met hopelijk wel een min volgende week zaterdag.

Hoe ging jullie week?

XXX

6 reacties op ‘Weekblog 15

 1. Nou hier iemand die je artikelen leuk vind om te lezen! Mooi om te lezen dat je met kleine stapjes steeds weer wat verder komt in alles wat je doet! Succes komende week.

  Liked by 1 persoon

 2. Gelijk is altijd fijner dan aankomem😉 al snap ik wel dat je het liever gestaag naar beneden ziet gaan. Je was lekker bezig deze wk. Leuk om te lezen dat je weer wat meer kan,nu nog doseren denk ik.😉 als je je dan beterder voelt doe je soms te veel op de goede dag,tenminsten zo gaat het hier vaak🙈

  Leuk om te zien wat je gaat doen wbt je andere blogs🤗 fijn weekend!

  Liked by 1 persoon

 3. heyy, hopelijk valt de gordelroos inmiddels onder de noemer:” onder controle” Ik vind dat je heel goed aan je herstel werkt. heel knap dat je je niet uit t veld laat staan als blijkt dat er even niets af is. het komt wel weer, jouw lijf is met zoveel projecten tegelijk bezig, laat t maar rustig toe hoe t nu gaat. jij weet dat je goed aan t eten bent volgens WW dus komt het echt wel! mijn week bestond vooral uit mantelzorg, en ik eet dan te makkelijk en te onregelmatig waardoor ik meer snoep dan ik zou willen, gelukkig ben ik me er wel bewust van dus zat ik vanmiddag ipv aan de koekjes gewoon weer aan de kersen… heerlijk. ik wens je een fijne week toe, en ik blijf je volgen totdat we een ons wegen , beloofd. xxx Eser

  Liked by 1 persoon

  1. Ja het is wel redelijk onder controle maae nu heb ik griep haha dusja t blijft even niet zo lekker gaan hier. Met WW gaat t wel prima. Aah ja snap ik, pittig ook mantelzorg. Dan snap ik dat WW dan af en toe ook niet goed lukt. Knap dat je toch weer oppakt 💪😘 dankjewel jij ook 😘

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s