Food Diary #1

Follow my blog with Bloglovin

Ik kreeg de vraag of ik eens bij wilde houden wat ik nu zo op een dag eet, dus daar kwam het idee van een echte Food Diary! Als jullie het leuk vinden ga ik dit vaker doen. Ik vond het zelf in ieder geval erg leuk om vast te leggen. Ik eet natuurlijk wel 53 punten met het Smartpoints programma (geen flex) van Weight Watchers dus het is niet te vergelijken als je 30 punten hebt. Maar er zullen er vast een aantal zijn die ook met meer punten starten en elk gerecht is aan te passen naar wat minder punten. 

Ik ben van makkelijk en simpel en vooral van lekker. Mijn punten laten het toe dat ik nu nog regelmatig afbakbroodjes kan eten, dus waarom niet? Natuurlijk eet ik ook wel normaal brood of bijvoorbeeld eens een wrap, maar de ciabatinni’s zijn toch wel favoriet. Ik merk dat ik het ook wel “spannend” vind om het te delen (zoveel mensen, zoveel meningen). Ik heb dinsdag alles bijgehouden, dus bij deze, mijn allereerste echte Food Diary.

Ontbijt

Ik start mijn dag bijna altijd met een heerlijke kom vol Skyr. Ik haal deze altijd bij de Aldi, die vind ik het allerlekkerste. Ik doe er een klein beetje honing door en ik neem rijkelijk havermout granola van Quaker en een handvol heerlijke noten. Dit vult zo ontzettend goed, en een goed ontbijt is een goed begin van de dag. Als mijn ontbijt lekker stevig is dan heb ik er de hele dag plezier van dus ik besteed graag wat extra punten aan mijn ontbijt.

lunch.jpg

Tussen de middag eet ik 2 heerlijke ciabattina’s met Johma Sellerie salade. Ik ben gek op luxe broodsalades, maar eet ook wel ham, pindakaas, jam, kaas etc, maar ik houd van iedere dag iets anders op mijn brood en ik houd vooral van lang houdbaar aangezien ik nog niet zelf even langs de winkel kan gaan en ik maar 1x per week mijn boodschappen haal.

Tussendoor eet ik een Babybel kaasje en na het wandelen neem ik een lekker warm kopje cup a soup tomaat terwijl ik nodig wat vlogs terugkijk van 2WMN.

Avondeten

Als avondeten eet ik Texas wokpartjes uit de Airfryer met een beetje arachideolie en Remia friteslijn. Als groente heerlijk worteltjes met kaneel en een beetje zoetstof en een vegaburger.

Tussendoor avond

De dag sluit ik af met 2 koppen brandnetelthee en een schaaltje aardbeien van 200 gram met wat Skyr perzik, erg lekker!

Ik drink eigenlijk de hele dag water en ik neem ook 2 koppen brandnetelthee, soms neem ik nog een paar glazen cola of ander fris. Het is niet dat ik perse alleen water of thee wil drinken maar ik vind het gewoon lekker (vooral met het warmere weer) en het is natuurlijk ook gezonder en beter tijdens het afvallen.

Vond je het leuk om deze Food Diary te lezen, laat het me dan zeker weten. Ik vond het zelf erg leuk om zo foto’s te maken. Ik ben heel benieuwd wat jullie vinden want ik eet best wel simpel en makkelijk en ik maak bijna geen spannende gerechten… haha, dus tja……… Al ben ik wel van plan om meer te gaan experimenteren met koken als ik weer wat meer energie heb want ik vind het wel altijd heel leuk om nieuwe dingen te maken. Dus, let me know..

XXX

8 reacties op ‘Food Diary #1

  1. Heel erg leuk om dit te lezen en een kijkje te nemen in jouw dag! Ik heb als advies gekregen wat meer fruit maar ook groenten tussendoor te eten en wil dat graag met iedereen delen. Dus wellicht met de boodschappen wat extra worteltjes( lekker lang houdbaar) komkommer, snoeptomaatjes, radijsjes , noem maar op, meenemen. Zo blijft de inwendige motor goed verbranden en is het snaaien een beetje opgevangen! Ik kijk uit naar je volgende blog…goed bezig👍🏼💐👌🏻

    Liked by 1 persoon

  2. Super leuk om mee te kijken! Ik zeg vaker doen! Soms verlang ik tetug naar de tijd van veel punten maar de kilos eraf vind ik fijner dus dan maar minder punten! Je bent goed bezig ga zo door!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s