Weekblog 8, mijn moeder wordt 60!

Weekblog nummer 8 alweer! En deze week even ietsjes anders ;)! Normaal zou ik gisteren de blog hebben geplaatst, maar nu dus op zondag, waarom? Nou, mijn moeder werd gisteren 60 waardoor het mij niet lukte om ook de blog af te ronden en online te zetten…

Gisteren werd mijn lieve lieve moeder dus 60 jaar oud. Ik ben zeker al 3 jaar niet op haar verjaardag geweest als de rest van de familie er ook was. Gelukkig voel ik me wel al beter dan 3 jaar geleden maar nog steeds niet goed helaas. Ik zou in eerste instantie alleen in de middag gaan en had dan bedacht om ’s avonds de blog online te zetten. Maar het was zo gezellig en ik voelde me redelijk goed, dat ik besloot om ook in de avond te blijven als de rest van de familie kwam. Geen tijd (vooral geen energie) meer voor de blog, dus die even een dagje later, volgende week en de rest van de tijd zal hij gewoon weer op de zaterdag online komen, Het was overigens echt super gezellig en leuk. Ook vierden we de verjaardag van mijn lieve schoonzus die 4 mei 30 jaar wordt.

Mama 60 jaar

Ik heb nog een nieuwtje over het afvallen. Ik ben Flexit. Oftewel ik volg het Flex programma niet meer. Ik doe zeker nog wel Weight Watchers maar dan het programma van voor Flex. Ik ben daar 30 kilo mee afgevallen en sinds flex kom ik aan en val ik af, wat precies resulteerde in maar liefst 0 kilo voortgang! Daar schrok ik van want dat is dus al vanaf december! Ik heb met Flex continu honger en ik eet blijkbaar veel te weinig. Ik maakte een vergelijking met een gemiddelde dag met Flex en zonder Flex, zonder Flex eet ik zo’n 500 Kcal meer! Dat is echt een hele hoop. Geen wonder dat ik honger had met Flex. Voordat Flex kwam had ik 56 punten, toen kwam Flex en ging ik in 1 dag 12 punten naar beneden, dit verschil is gewoon veel te groot geweest denk ik. En ik eet ook niet voor 12 punten ei, kip of yoghurt. Er is een handig Facebook groepje “ww zonder flex” waar je je aan kunt melden voor informatie en elkaar te ondersteunen. Ook kun je via de gratis app Itrackbites berekenen hoeveel smartpoints/propoints je zou hebben. Ik ben en blijf zeker nog lid van Weight Watchers want ik vind het dagboek superhandig en ik ben een groot fan van connect.

Mijn gewicht is op dit moment 144.8 kilo. Op naar die 3! ik wacht daar al veel te lang op. Ik heb er alle vertrouwen in dat het met het oude programma goed gaat, ik volg dat nu weer sinds vrijdag en voel me al stukken beter en geen honger :)! Hoe heerlijk is dat. Ik denk weer.. “wauw, mag ik dit allemaal eten” .. in plaats van “zijn mijn punten nu al op”… En dat eerste is natuurlijk toch een veel fijnere gedachte ;)! Ik zeg niet dat Flex niet werkt, maar voor mij werkt het in ieder geval niet zo goed. Op naar een goede week 🙂 en ik ben heel benieuwd naar de resultaten.

Voor diegene die ook Weight Watchers volgen, doe jij Flex of toch ook het oude programma? En waarom? Ik ben benieuwd.

Een hele fijne zondag.

Tot de volgende blog,

XXX

21 reacties op ‘Weekblog 8, mijn moeder wordt 60!

 1. Heyy dus toch ook last vd flex heh.. jammer maar goed dat je nu weer het vorige oppakt. Ben erg benieuwd hoe dat voor jou uitpakt. Ga die app eens downloaden en kijken of ik er nog wat mee kan bereiken😊

  Liked by 1 persoon

  1. Ja, tis echt niet wat voor mij, heel jammer want ben wel dol op alle 0 punten producten vooral de vis.. mja je kunt niet alles hebben blijkbaar :P. Ja zeker doen 🙂 is heel handig en je kunt ook je voeding toevoegen etc 🙂 Succes

   Like

 2. Als eerste: gefeliciteerd met je moeder, leuk dat het zo gezellig was en dat je genoten hebt. Ik doe flex, maar ken het programma voor flex niet. Ik ben er eigenlijk blij mee, heb geen hongergevoel en toch al heel wat kilo’s kwijt. Maar zie er ook nog regelmatig overstappen naar ‘Flexit’. Denk dat je moet kiezen wat bij je past!

  Liked by 1 persoon

  1. Dankjewel :). Ik denk dat het inderdaad ook is wat je gewend bent. Ik zie dat veel van propoints ook niet overweg kunnen met smartpoints (of iig minder). Alleen is Flex wel beperkt in vergelijking met het oude programma. Ben je nieuw zul je dat verschil natuurlijk niet merken 🙂 En niet ieder lichaam kan goed over zoveel eiwitten, die van mij in elk geval niet xD… Jaa absoluut, en Flex werkt ook echt wel, er vallen genoeg mensen mee af zie ik op connect 🙂 het is inderdaad net wat bij je past 🙂 Fijn dat het voor jou zo goed werkt 🙂

   Like

 3. Ik doe ook het nieuwe programma. 14 jaar geleden al eens bijna 40 kilo afgevallen met het toenmalige programma. Moet nog wel heel erg wennen aan flex. Ik heb ook het idee dat ik erg weinig mag en elke keer denk : zijn mijn punten nu al op? Mocht dit niet werken ga ik weer terug op oude programma. Daar heb ik niks van weggegooid. Succes !!

  Liked by 1 persoon

  1. Hoe lang volg je het nieuwe programma nu? Het heeft natuurlijk wat tijd nodig om te wennen maar op een gegeven moment zul je voor jezelf wel kunnen bepalen of het wel of niet werkt 🙂 Ik hoop wel dat het voor jou gaat werken en je hongergevoel minder zal worden 🙂 succes

   Like

   1. Hoi Bernardina,

    Als je het oude programma weer wilt volgen dan kun je de 0sp producten gewoon scannen en dan geeft hij de punten waarde aan :)! Ook kun je de gratis app Itrackbites downloaden en deze berekent dan je smartpoints budget :). Veel succes

    Like

 4. Hai Maris,

  Ik volg ook flex. Ik viel in het begin aardig goed af ruim 12 kilo in 6 a 7 weken . In 7 weken ben ik 2.4 kilo aangekomen. Ik denk in mijn geval andere redenen en dat betreft medicatie en niet goed bewegen ivm me pijnklachten. Ik denk als ik geen weight watchers zou doen dat ik veel meer aangekomen zou zijn. ( 14 maanden 40 kilo )
  Flexit heb ik me nog niet in verdiept , morgen afspraak met de arts voor ophoging medicatie. Hopelijk slaat het aan en kan ik weer gaan afvallen.
  Voor iedereen werkt het anders elk lichaam is ook anders. Heel veel succes met flexit ik blijf je afvalreis volgen 🌷🍀🤗

  Liked by 1 persoon

  1. Hoi Jessica :),

   Dat is een hele hoop in 7 weken tijd :)! Wat knap. Ah ja, medicatie, ik weet er helaas alles van. Je kunt daar een hoop vocht van vasthouden. Flexit is eigenlijk hetzelfde programma alleen moet je alles tellen behalve groente en fruit. En je hebt meer punten. Ik heb er met Flex 44 en Flexit 56. Welke medicatie heb je als ik mag vragen? Ik hoop in ieder geval dat het voor je gaat aanslaan en je weer lekker door kunt met afvallen. Veel sterkte en succes.

   Like

   1. Sorry ! Late reactie 😣 ben ziek geweest .

    Vocht is idd een probleem en obstipatie. Ik slik een schildklierhormoon, deze week begonnen met ophogen. Ik had een vervangende arts die vierkant achter me staat. Ik heb gehuild van blijdschap :). Slaap momenteel erg slecht alles zit verstopt en dat slaapt lastig met een cpap. Dan val ik ook gewoon niet af.
    Is flexit soort van stabiliseren? Ik heb 33 dagpunten met flex. Begon met 36 toen woog ik 133 kilo.
    We gaan er wel komen alleen wat langzamer ik val gemiddeld gezien 570 gram af per week. Ben dik tevreden. Mocht het helemaal niet meer gaan overweeg ik flex it.

    Fijne dag nog ! 🍀🌷

    Liked by 1 persoon

   2. Oei, ja dat klinkt niet dat je daarmee lekker kan slapen met een masker op. Hoop dat t snel beter gaat. Nee Flexit is het oude programma, dat heette natuurlijk geen Flexit, maar we noemen dat dan Flex -exit, dus Flexit 😛 Daarbij moest je alles tellen behalve groente en fruit maar had je wel meer punten. Ik vind het zelf meer variatie 🙂 en heb minder honger. Netjes hoor 570 gram per week :)! Slaap je al lang met een CPAP? Thnx, jij ook een fijne dag.

    Like

 5. Leuke Blog en je schrijft leuk.
  Ik heb in 2010 tot 2012 WW gedaan en ben afgelopen januari 2018 weer opnieuw gestart.
  Dot programma werkt in principe goed voor mij. Ik ben in paar maanden 10 kilo afgevallen. Maar nu ik jouw verhaal lees, valt mij wel iets op. Namelijk, ik zit bijn nooit precies op 23. Vaak meer erboven. En soms precies goed. Dat komt niet door wel/ geen honger hebben, maar omdat ik niet al te streng ben en de teugels soms een beetje laat vieren.
  Ik vul het menu iedere halve week vooruit en geeft mij rust. 3 Gezonde maaltijden op een waarvan ik minimaal 2 zelf maak helpt mij ook al goed (heb er ook de tijd voor). En tussendoortjes wissel ik af met gezond en “minder” gezond. Geen hele, maar een halve/ kwart koek. Ik val nu zelf beter af dan de vorige keer, omdat ik er nu kleine streefgewichteb pak, veel minder krampachtig met het programma omga en thuis niet meer weeg ( en dat komt omdat de batterijen leeg zijn en ik ze steeds vergeet te vervangen. Dus dat laat ik dan maar zo).
  Snaaien op zijn tijd is lekker en nodig voor mij en laat ik toe. Omdat ik er heel bewust voor kies, merk ik dat ik het de dag erna weer op kan pakken en heb ik ook weer behoefte aan het gezonde eten en kan daardoor ook weer met mate snoepen.
  Nou een heel verhaal. Sorry daarvoor, maar als ik geïnspireerd raak, wil ik het er ook meteen allemaal uitgooien.
  Heel veel toi toi toi. Het lijkt een hele berg die je moet nemen en probeer jezelf de tijd en ruimte te geven en probeer te genieten van je maatje(s) meer. 💋

  Liked by 1 persoon

  1. Dankjewel 🙂
   Fijn dat Flex goed voor je werkt :). Balans is altijd belangrijk inderdaad, zowel met Flex als Flexit, ik maak bijvoorbeeld ook alitjd mijn weekpunten op aan wat chips, chocolade, of wat anders lekkers. Dat moet kunnen, en kan gelukkig ook met Weight Watchers. Plannen geeft mij ook een hoop rust, het scheelt dat ik 1x per week boodschappen bestel dus ik moet ook wel de week vooruit plannen. Dankjewel en jij ook heel veel succes 🙂 en leuke filmpjes die je altijd maakt :)!

   Like

 6. Ook weer terug naar smartpoints. Ik viel al niet veel af door medicijnen, maar met flex bleef ik hetzelfde. Omdat ik niet meer af viel nam ik het ook niet meer serieus en ging dus weer extra eten. Gevolg, extra kilo’s. En nu kost het me weer erg veel moeite om in het gareel te komen. Maar nu een schop onder mijn reet en gaan.

  Liked by 1 persoon

  1. Als je medicatie neemt en dus waarschijnlijk niet zo fit bent is het afvallen gewoon extra lastig. Wees dus een beetje lief voor jezelf :)! Smartpoints bevalt je dus ook beter begrijp ik 🙂 fijn, en fijn dat de optie om weer terug te gaan er ook is. Zet hem op met oppakken, dat gaat je vast lukken!! Veel succes X

   Like

 7. Gefeliciteerd nog met je moeder! Uiteindelijk is de keus aan jou en moet je kiezen wat het beste bij je past. Ik doe flex en val daardoor juist beter af dan ervoor. Ik begrijp je wel met de punten maar ik doe grotendeels het 365 dagen boek en merk dat je daar wel heel veel aan hebt. Ik probeer bij elke brood/cracker/beschuit maaltijd ook yogurt te eten. Ik merk dat ik dan beter vol zit voor minder punten. Maar nogmaals jij moet kiezem wat voor jou werkt! Ik hoop dat je snel de 3 ziet. Ik zit op de 98 en wil naar de 8! Succes de komende week en op naar een positief resultaat!

  Liked by 1 persoon

  1. Dankjewel :)! Wat fijn dat Flex voor jou zo goed werkt :)! Ik denk dat ik niet zo goed over zoveel eiwitten kan. Ik heb PDS en een lichte koemelk intolerantie en ik was juist met het oude programma van alle kwaaltjes af en nu met Flex begon het weer xD. Ik vind de vrijheid van het oude programma zoveel fijner, het voelt dan niet als een dieet voor mij. Gelukkig zijn we allemaal anders, anders zou het ook zo saai zijn he :P. Thnx, en ik hoop dat jij snel de 8 ziet :)! Heel veel succes 🙂

   Like

 8. Ik ben ook flexit , en zelfs exit connect, wat heeeeel veel rust geeft in mijn geval. Ik kan nu ook beter voor mezelf inschatten of ik écht mn eetpatroon veranderd heb of t maar tijdelijk was , had t lijnen even compleet los gelaten dus.
  Wat bleek
  Ik hou nog steeds van lekker , maar begrijp ook dat ik met altijd ja zeggen zo weer mn 8 a 9 kg erbij eet. Dus dat doe k niet.
  8 a9 klinkt weinig, maar ben er zó blij mee….. t maakt echt t verschil bij me.
  Ik heb t sporten weer wat meer onderdeel v mnmleven gemaakt . Geen sportschool maar lekker joggen buiten, met bij elk bankje wat oefeningen, planken etc etc , echt heerlijk! Krijg daar zoveel energie van.
  Sta zelfs niet meer zo vaak op de weegschaal, voel aan mn broeken hoe t met mn gewicht gaat zeg maar 😉 .
  Mn streven is nog nmkilo of 4 er af, maar dat mag ook heel geleidelijk. Geen probleem. Ik vind jouw weg ri je doel zó ontzettend positief gaan nu, ben echt blij voor je. Je kiest voor openbaarheid online en openheid binnen je familie en vriendenkring en echt Maris, dat gaat ze zóveel meer opleveren dan alleen minder kilo’s. Geweldig knap van je.

  Fijne maandag verder,
  Xx ester

  Liked by 1 persoon

  1. Dankjewel 😗😗 en wat ben je goed bezig zeg =) en wat fijn dat flexit en uit connect je meer rust geven. Lijkt me heerlijk om op een gegeven moment ook niet meer te hoeven focussen op de weegschaal =)! Xxx

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s