Weekblog 7, minder vlees eten, oude muntjes en een opgeknapt balkon

Het voelt alsof ik al weken niet meer op mijn blog heb geschreven. Wat natuurlijk niet zo is, maar de tijd voelt soms raar, al helemaal als je thuis zit. Soms lijkt de tijd niet vooruit te gaan en op een ander moment schrik je dat de tijd zo snel gaat.

Diegene die mij niet volgen via Weight Watchers of Instagram zullen zich wellicht afvragen waarom er geen blog was vorige week. Heel simpel, ik was ziek. Op deze blog staat al aangegeven dat de artikelen niet op een vaste dag online komen omdat ik helaas niet te ver in de toekomst kan plannen. Wel had ik aangegeven dat de weekblog elke zaterdag online zou komen, hiervoor doe ik ook echt mijn best, maar helaas lukte het afgelopen zaterdag niet. Zondag 8 april waren mijn wang en oog opgezet en had ik verschillende plekjes, later bleek dit gordelroos te zijn, iets wat ik ook al heb gehad op precies dezelfde plek toen ik 14 jaar oud was. Ik kreeg een antibiotica kuur en een oogzalf.

Nu ik dit schrijf is het maandag, en vandaag ben ik weer langs de huisarts geweest. Het ziet er oké uit, het is nog wel aanwezig maar we hopen dat het vanzelf weer wegtrekt. Ik had een beroerde week waarin ik erg slecht heb geslapen en ook erg slecht heb gegeten voor een paar dagen. Gelukkig zit ik nu weer helemaal in mijn Weight Watchers programma en daar ben ik erg blij mee. Op naar een betere week. Mijn piano heb ik weer in de woonkamer gezet dus dat wordt weer lekker spelen. Ik heb dat al maanden niet echt gedaan dus ik heb daar veel zin in. Mijn favoriete liedje om te spelen is van Yann tiersen, Comptine d`un autre ete – l`apres-midiIk speel hem iets anders omdat ik geen les krijg en het mezelf leer en ik nog echt een beginner ben. Maar ik oefen weer lekker veel en binnenkort speel ik hem helemaal :)!

Piano.jpg

Dinsdag was een heerlijke dagje thuis. Even rustig aan doen. Afgelopen zondag heb ik veel in huis opgeruimd en ik merk dat ik daar nog wat last van heb, dus beentjes omhoog en Netflix here I come. Oh, en ik probeer dinsdag mijn eerste vegetarische hamburger! Ik wil graag wat minder vlees eten, zeker 1 keer per week een vervanging. Hij is zeker goedgekeurd :)! Erg lekker, deze ga ik absoluut vaker eten. Voor de WW’ers onder ons, hij is 4 SP.

Woensdag komt mijn huishoudelijke hulp. Ze heeft heerlijk de gordijnen en bank schoongemaakt, de katten haren nogal en tja, dat is niet lekker fris op je meubels en gordijnen. Mijn gordijnen aan de voorkant van het huis hangen iets over de bank heen, dus vandaar dat er haren op de gordijnen komen, daarbij zijn ze wit aan de achterkant en zwart aan de voorkant, dus je ziet ook nog eens echt alles extra goed. Het voelt weer zo lekker fris en schoon nu er geen haren meer zitten. Om het alleen te doen lukt helaas niet, het is best intensief werk waarbij je wel wat kracht moet zetten, jammer, maar gelukkig heb ik mijn hulp :). Ook vind ik in een potje 2 muntjes die mijn oma daar in gedaan zal hebben, heel grappig en bijzonder.

Muntjes

Donderdag is een drukke dag, ik moet naar de tandarts en naar mijn eerste echte behandel afspraak voor cesartherapie. Bij de tandarts moet ik maar liefst 3 kiezen vullen, waarvan 1 verstandskies. Ik heb een hele lieve tandarts alleen het vullen is altijd vervelend. Mijn kiezen staan heel dicht op elkaar, bij het vullen plaatst ze altijd zo’n behuizing om de kies en die komt er bij mij heel slecht op en weer heel slecht af en doet altijd pijn. Bij de cesartherapie gaat het heel goed. Ik heb er een beter gevoel bij dan de vorige keer. Ik heb opdrachten meegekregen en over twee weken zie ik haar weer. Ik ga werken aan een ritme voor het slapen en om meer beweging toe te passen in mijn dagelijkse leven, dus geen wandelingen van kilometers maar gewoon even elk uur een klein loopje naar bijvoorbeeld de keuken, het balkon, of even piano spelen, zolang ik maar even lichamelijk bezig ben en niet mentaal. Ik moest van te voren een test invullen, en ik scoor mentaal heel hoog en lichamelijk heel laag. Oftewel, ik put mezelf mentaal helemaal uit waardoor ik lichamelijk te moe ben. Ik ben continu mentaal druk bezig, te druk. Als ik heel eerlijk ben heb ik dit altijd al wel gedaan, maar omdat ik ziek ben geworden is dit helemaal uit balans geraakt omdat ik lichamelijk niets meer kon en dus automatisch nog meer ben gaan focussen op het mentale, onbewust. Ik vind het echt heel logisch klinken allemaal en kan me er helemaal in vinden, wel fijn, want dat maakt me natuurlijk gemotiveerder dan als ik me er niet in zou herkennen.

Vrijdag heb ik een lekker rustig dagje. Ik houd wel behoorlijk wat vocht vast door de warmte, dit is toch wel vervelend maar helaas niks aan te doen. Dat wordt even niet wegen want de weegschaal frustreert mij alleen maar. Zolang ik goed bezig ben met Weight Watchers is er niks aan de hand, maar mentaal vind ik het toch lastig om dan een dikke plus te zien, dus ik doe mezelf dat gewoon eventjes niet aan nu. Ik weet dat het beter is om het wel gewoon te doen, maar op het moment ben ik bang dat ik daardoor niet lekker in mijn vel ga zitten en dat zou zonde zijn. Ik ben ook maar 1 persoon en kan niet al mijn problemen in 1 dag aanpakken, dus dit is iets waar ik later zeker wel mee bezig ga, maar wat ik voor nu prima vind.

Zaterdag zit ik heerlijk op mijn balkon die van de week even opgeknapt is te genieten van een heerlijk ontbijt. Skyr van de Aldi, havermout granola, notenmix en een beetje honing. Op zaterdagochtend mag ik altijd graag met noten in de Skyr ontbijten :). Wat is het heerlijk weer zeg. En ik ben zelfs al wat bruin geworden. Op mijn balkon heb ik zon tot ongeveer 11.30 uur. Nu jammer, maar voor in de zomer ideaal want dan is het hopelijk goed uit te houden op het balkon.

Ontbijt balkon.jpg

Het balkon is dus lekker opgeknapt, binnenkort komt er hier een artikel over met voor en na foto’s en tips om een klein balkon leuk te maken :)! Wegen doe ik vandaag dus lekker niet. Maar ik voel me prima in mijn vel. Ik voel me ondanks dat ik zwaarder ben niet zwaarder, juist lichter, gek he? Ik heb geen last van de warmte en dat is best bijzonder want vorig jaar zou ik dat zeker wel gehad hebben.. en nu.. nu wil ik heerlijk in het zonnetje zitten! Wat een verschil kan 30 kilo al maken zeg. Maar ik moet ook zeggen dat het frisse briesje het ook aangenaam maakt en het is zeker niet zo benauwd warm als het in de zomer vaak wel is. Oftewel, lente blijf nog maar lekker even 🙂

Hoe ging jullie week? En heb jij ook zo’n last van vocht en weeg jij dan wel of niet? Oh, en genieten jullie ook zo van het heerlijke weer????!!! Vast wel :)! Een hele fijne zaterdag!

Tot de volgende blog,

XXX

4 reacties op ‘Weekblog 7, minder vlees eten, oude muntjes en een opgeknapt balkon

    1. Dat is een therapie om beter en anders leren te bewegen. Maar het is meer dan dat, er wordt echt gekeken naar de persoon en dan wordt er een behandelplan gemaakt =) zo werk ik ook aan mijn slaapritme en slaaphouding, dit zal niet iedereen hoeven natuurlijk =)

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s