Weekblog 5, intake oefentherapie Cesar

Oh, ik moet het echt gaan opschrijven wat ik allemaal doe in de week, want als ik het niet opschrijf dan vergeet ik het, of het moet iets bijzonders zijn geweest. Ik weet echt niet meer wat ik maandag heb gedaan.. maar goed.. dan was het in ieder geval vast niet heel boeiend dus slaan we de maandag lekker over en starten we deze week op de dinsdag ;)! Doe eens gek.

Dinsdag had ik de intake bij de cesar therapeut voor oefentherapie. Ik had van te voren geen idee wat het allemaal was en wat ik kon verwachten dus ik vond het best wel spannend. Ik kijk er wel naar uit om te starten, maar het lijkt me wel een beetje zweverig want ze begon over dat de psyche en het lichaam weer met elkaar in verbinding moesten komen en iets over een snelweg en zandweggetjes, oké dan. Maar, ze gaf aan dat het allemaal niet zweverig was, dat dat best meeviel, dus daar ga ik dan maar van uit. En een beetje zweven is misschien ook wel lekker. Dus volgens haar moeten mijn psyche en lichaam weer vriendjes worden, en dat wil ik ook graag, al wist ik niet dat ze geen vriendjes meer waren. Maar na de info die ze gaf kon ik mij er wel in vinden. En heel eerlijk, ik wil beter worden, en hoe? I don’t care, als het maar gebeurd. We gaan o.a. werken aan een goed slaapritme, conditie, ontspanningsoefeningen voor mind en body, slaaphouding (want ik slaap al sinds januari zittend, niet leuk!) en nog veel meer, en dat zijn wel allemaal dingen die ik zie zitten om aan te werken, als een mooie start voor herstel. En dan in juni ga ik weer naar de revalidatiearts om te kijken of revalideren dan wel een optie is, we gaan het zien, ik ga in ieder geval mijn uiterste best doen.

Woensdag is de dag dat mijn huishoudelijke hulp komt. Altijd weer fijn als het huis weer netjes en schoon is, vooral nu de katten zo vreselijk haren. En wat superleuk is, ik heb vandaag aan iedereen laten weten dat ik deze blog ben begonnen! Ik kreeg veel lieve reacties, op mijn Facebook maar ook op Whatsapp. Echt onwijs lief en leuk.

Facebook

Donderdag kreeg ik verschillende uitslagen van de huisarts. Mijn vitamine D was ernstig laag voordat ik aan de kuren begon, hij zat op 17 en dat is echt veel te weinig. Na de eerste kuur van 6 weken zat hij al op 34 en nu na de tweede kuur van nogmaals 6 weken zit hij op 67! Heel erg blij mee. De B12 spuit krijg ik nog 2 keer en dan is de 10x rond, daarna ga ik 1x per maand prikken en gaan we kijken hoe dat gaat. De huisarts gaf aan dat hij toch denkt dat ik Rachitis/Engelse ziekte heb (gehad) vanwege de extreme pijn in de botten/spieren die ik had, en nog heb maar dan wel in mindere mate. De Engelse ziekte komt eigenlijk niet meer voor, maar als je zoals ik in 4 jaar bijna niet buiten komt, ja dan wil het wel gebeuren. Je botten worden zwak met veel pijn, zo blij dat het in ieder geval is aangevuld en het alleen bij pijn is gebleven en geen blijvende schade. Ik ga nu voor de vitamine D over op tabletjes van 800IE per dag, de 2 kuren die ik heb gehad waren in totaal 12 flesjes met 25.000IE. Over een maand of 2 ga ik weer heen en kijken we even hoe het dan gaat en of 1x per maand prikken voor de B12 voldoende is en of de 800IE vitamine D ook voldoende is.

Vrijdag ga ik naar de reumatoloog, het is onwijs vroeg (voor mij). Om 10 uur moet ik er zijn, maar voordat ik klaar ben inclusief de reistijd…. dat duurt wel even. Mijn moeder is hier om 8 uur, om me een beetje op weg te helpen en ze gaat natuurlijk mee omdat ik er anders niet kan komen en ik vind het ook fijn omdat ik zelf niet alles goed kan onthouden i.v.m. de vermoeidheid en concentratieklachten. Ik krijg foto’s van mijn been omdat ik daar al sinds augustus last van heb en een bloedonderzoek omdat hij mijn ontstekingswaarden wel veel te hoog vind. Over mijn schouder kan hij niet veel zeggen, de foto’s zien er goed uit. Maar elke keer schiet het gewricht een soort van los in mijn sleutelbeen, en dat voelt niet lekker. De volgende keer gaan we kijken of een spuit in het gewricht helpt en hoe het dan gaat, niet iets waar ik naar uitkijk.. maar goed, wat moet dat moet. Wel zet ik deze dag 5000 stappen! Zoveel heb ik in ieder geval sinds ik mijn Fitbit heb niet meer gezet (augustus 2017). Wel veel te veel voor mij want ik merk het meteen, maar ik kijk graag positief naar dingen en dus ben ik er maar gewoon blij mee :)!

Screenshot_20180330-180900

Ook krijg ik het Weight Watchers 365 dagen boek voor WW flex van mijn moeder! Ik heb natuurlijk al gekeken en er staan lekkere recepten in, mijn doel is om minimaal 1x per 2 weken een nieuw recept te proberen. Foto’s daarvan zal ik plaatsen op mijn Instagram, erg benieuwd want ik kan best koken maar ben ook weer niet een grote keukenprinses. De recepten kan ik natuurlijk niet zomaar delen uit een kookboek, maar velen van jullie hebben dit boek vast al wel :)!

20180330_163848

Zaterdag is mijn weegdag, ik ben 7 ons kwijt! Wel ben ik nog 5 ons zwaarder dan voor 2 weken geleden, heel jammer, maar het is zoals het is, ik heb mijn best gedaan. Ik kijk erg uit naar de aankomende week. Het is bijna Pasen en maandag ga ik waarschijnlijk naar mijn ouders, of komen zij hier, dat ligt er maar net aan hoe ik me voel. Ook heb ik heel veel lekkere boodschappen in huis en ik heb zo’n zin om mijn weekmenu weer te gaan maken 🙂 ik hoop op een mooie min, aan mijn motivatie zal het in ieder geval niet liggen ;)!

Ik wens jullie allemaal hele fijne Paasdagen. Ik ben wel benieuwd hoe jullie dat gaan doen met eten? Let je op, of begin je na de Pasen gewoon weer? Waar je ook voor kiest, het belangrijkste is dat je geniet, van het eten, van de mensen om je heen, want dat is toch waar het allemaal om gaat.

Tot de volgende blog,

XXX


Op mij op Instagram te volgen klik dan hierrrrr

Ik ben nu ook te volgen via Facebook, klik dan hierrrr


10 reacties op ‘Weekblog 5, intake oefentherapie Cesar

 1. Lekker bezig hoor..al is er soms ook een stapje terug,maar volgens mij hoort dat erbij😉 het is al heel wat winst als hiervoor als ik dat zo lees.

  Wel denk ik dat het afbouwen vd b12 te snel gaat..met jou klachten was het beter ok zo door te gaan of naar 1x pwk. Heb je de informatie vd b12 al eens opgezocht en met je arts besproken? Had je ook neurologische klachten? Foliumzuur ook al gecheckt?

  Je vit D zou eigenlijk beter zijn rond de 100. 50 is nog een ondergrens die veel artsen aanhouden maar volgens mijn endo-arts achterhaald.

  Ik bedoel het niet betweterig hoor..maar wil graag dat het goed met je blijft gaan.☺

  Liked by 1 persoon

  1. Hoi Nellie :)! Dankjewel, ja dit zie ik echt als veel vooruitgang van de vitamine D 🙂

   Ja ik vind het erg lastig. Ik hoor van allerlei kanten andere verhalen en ander advies over de B12, ik weet intussen niet meer zo goed wat ik nu moet doen en merk dat ik daar erg onzeker van wordt. De dokter zegt dit, de één zegt dat en weer een ander zegt weer iets totaal anders.. het is zo lastig.. Ja ik heb 10 weken terug de B12 site doorgenomen en met mijn huisarts besproken, hij stond hier open voor maar was iets terughoudend en vond dat ik niet teveel moest focussen op de B12 maar wilde wel gaan prikken om te kijken of het zou helpen. Ja over een maand of 2 weer prikken en kijken of de D nog goed omhoog gaat :). Nee dat snap ik hoor haha, voel je ook zeker vrij om tips en advies te geven, ik vind het alleen maar fijn als mensen meedenken, ik vind het gewoon allemaal zelf lastig en weet niet zo goed wat ik moet doen. In ieder geval iets om nog even goed over na te denken, dankjewel :)! Fijne paasdagen 🙂

   Like

   1. Lijkt mij idd.ook veel als je van alle kanten info krijgt. Goed bedoeld maar toch overspoelend en uiteindelijk wil je dat je arts het goede doet toch🌝 en daar vertrouw je op. Zolang hij maar de vinger aan de pols houd. Fijne paasdgn.

    Liked by 1 persoon

   2. Ja, het is inderdaad overweldigend vooral omdat ik er zelf helemaal geen verstand van heb haha en dus ook niet zelf kan bepalen hoe of wat. Maar ik heb al wel besloten dat ik na de laatste prik even langs ga om voor te stellen om nog wat langer door te prikken 1x per week 🙂 Dankjewel 🙂

    Like

 2. Ik had het ook niet en kwam toen op een forum en werd ook bedolven onder info en dat ik vooral injecties nodig had..die kreeg ik dus niet vd internist die ik toen had. Lang verhaal maar ik weet hoe het voelt om zoveel info ineens te krijgen en er eigenlijk weinig van af te weten. Gelukkig word jij wel al behandeld dat scheelt en ms idd onder het mom van langzaam nd 1x pmn afbouwen wil de ha wel akkoord gaan.😊

  Ik wil gewoon mensen behoeden voor te weinig krijgen,weet nu hoe het voelt om met b12 injecties en vit D je beter te voelen. Mijn vit D gaat met 2 pilletjes 800 zelf nog achteruit🤔 en ik injecteer b12 bijna 2 jr 2x pwk😉

  Liked by 1 persoon

  1. Ja precies, soms dan is het allemaal even een beetje teveel hoe goed bedoeld ook :). Gelukkig heb je er wel wat aan gehad zo te lezen dus als je de tijd krijgt het allemaal even te laten bezinken dan komt het vaak wel binnen en fijn dat je toen wel de juiste behandeling hebt gekregen en je nu zoveel beter voelt. Oooh, dat is wel goed voor mij om te weten dat bij jou de D dan zelfs nog achteruit gaat. Ik zal dat ook aankaarten bij de HA dat ik toch even met een maandje wil kijken of de D niet zakt, dankjewel. Ja mijn huisarts is een zeer redelijke man die ook graag wil dat ik beter weer wordt dus ik denk dat hij er ook wel voor open staat 🙂 Thnx voor je advies en ervaring 🙂

   Like

 3. Leuk geschreven!
  Ik heb het boek inderdaad 😉 maar dan van voor het flex tijdperk in zowel smartpoints als propoints :-). Ik vertik het om hem een derde keer te kopen voor smartpoints flex haha ;-P.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s