Weekblog 4

Jeetje, wat gaat de tijd toch snel. Het is alweer lente! Ik vind het heerlijk hoor. Ik ben gek op de lente, het is samen met de herfst toch wel mijn favoriete seizoen. De winter is leuk, maar ik word helaas vaak ziek, en de zomer, bah, zwaar overgewicht en de zomer gaan in mijn geval niet zo goed samen. Hoe heerlijk is dit zonnetje.. maar het is nog wel zo koud. Brrrr! Maaaaaar… benieuwd naar mijn week? Lees dan snel verder 🙂

Zondag heb ik twee soepen gemaakt. Groentesoep en tomatensoep. Beiden uit een doe het zelf pakket van de Jumbo.

Groentesoep

In het pakket: 2 uien, 2 stukken prei, 1 stuk selderij, een halve bloemkool, 1 winterpeen en 3 groentebouillonblokjes (dat is nog eens een woord voor galgje). En kruiden.

How to: alles wassen en in kleine stukjes snijden, bij elkaar gooien in de pan met bouillon (1.5 liter) en koken tot de groenten naar wens zijn, ja, zo makkelijk.

1521401515608.jpg

Resultaat: verwacht je echte groentesoep? Dan zit je fout. Verwacht je bouillon met gekookte groente, dan zit je goed. Zie het als een basissoep waar je zelf nog van alles aan kan toevoegen. Maar omdat ik Weight Watchers doe, dacht ik er een lekker 0 punten soepje van te maken. Het is niet vies, maar het is ook niet lekker. Ik vond er iets teveel prei inzitten qua verhouding en te weinig wortel, maar dat is in principe makkelijk op te lossen. Ook vond ik de bouillon flauw, ik kreeg de tip om de volgende keer die van Maggi te gebruiken, dat zal ik dan ook doen. Ben erg benieuwd of ik hem dan lekkerder vind :)!


En toen was het alweer maandag. Ik ben de hele dag uit bed, dat voelt zo goed. De gordijnen doe ik heerlijk open (ja die zijn hier wel eens dicht, teveel prikkels) en daar is die zon. Het enige nadeel is dat je echt alle kattenharen ziet door die felle zon… haha, vreselijk! De katten haren enorm.. het is weer eens die tijd.

Dinsdag slaap ik heerlijk uit na een wat gebroken nacht. Het masker van mijn CPAP apparaat was telkens vochtig waardoor het ding vreselijk gaat piepen, elke keer als ik bijna sliep begon hij weer… pieppp…. pssssst…. een mug is er niks bij. Ik heb het lastig met eten. Verdorie. Het gaat oké maar ik heb zo’n honger. Ik denk dat het komt omdat ik meer uit bed ben en bijna het dubbele aan stappen zet dan anders. Dat kost meer energie, dus heb ik meer trek. Logisch, maar wel vervelend.. maar wel heel leuk is dat ik ’s avonds een mailtje krijg dat mijn bril er is!

Woensdag haal ik hem op, en dit is hem dan!

1521808082214.jpg

Ook ervaar ik weer de kracht van connect. Ik geef er aan dat ik maar zo’n honger heb. Ik krijg veel lieve tips en ik pas ze donderdag meteen toe. Ik ontbijt met een mugcake, mijn lunch is een heerlijke zelfgemaakte tonijnsalade op 4 plakken volkoren brood en als avondeten eet ik een mager varkenslapje met aardappelen en boontjes. Zo makkelijk, en ik heb nog zoveel punten over voor tussendoortjes dat ik geen honger heb vandaag! Hehe, eindelijk.

Vrijdag is een drukke dag, zoals elke vrijdag. De B12 prik weer gekregen, boodschappen weer binnen en bloed wezen prikken in het ziekenhuis. Ik voelde me zo slapjes na het bloedprikken dat ik wat teveel heb gegeten, met name veel zoutig eten. Ik wist toen al dat ik een plus zou hebben zaterdag maar dat was oké. Ik maak ’s avonds nog een chocoladecake die ik heb gezien op Connect, heerlijk! 2 tot 3 punten per plak. Voor de connecters onder ons, het recept vind je op het profiel bij @gwennyvetklep.

20180323_232807.jpg

Zaterdag slaap ik enorm lang uit en ga ik wegen… en inderdaad een plus, maar ik weet ook dat die met een dag of 2 weer weg is, dus ik maak me er niet druk om :)! Ik start de dag met deze lavacake die ik vond bij Essiehealthylife. Erg lekker! Ik maak hem de volgende keer wel zonder de frambozen, die zijn mij net iets te zuur (maar dat is persoonlijk). En deze is maar 2 punten! 1 voor de olie om in te vetten en 1 voor de cacaopoeder.

20180324_132623.jpg

Het was een hele drukke week maar wel één met mooie inzichten. Ik begon Weight Watchers met 69 punten, uiteindelijk zat ik op ongeveer 54 en toen kwam flex en ging ik naar 43. Met veel punten moet je je toch elke keer weer aanpassen als je minder punten krijgt, weer dingen veranderen. Dat is prima, maar wel weer even schakelen. Ik zit daar nu in, vandaar dat ik ook lekker veel nieuwe recepten ga proberen. Maar ik zie het helemaal goed komen. Hoe ging jullie week?

Tot de volgende blog,

XXX

Oh, volg je me al op Instagram? Klik hierrrrrrrr

8 reacties op ‘Weekblog 4

 1. Wat staat die bril je geweldig. Echt heel mooi. Ik vind het fijn om te lezen dat je wat beter gaat en zelfs al een dag uit bed kon blijven. Ik hoop dat je iedere dag een stapje vooruit gaat. Ik ben heel erg aan de zomer toe. Ook hier is te warm niet fijn voor mijn lijf, maar een lekker gezellig zonnetje, een strak blauwe lucht en het gevoel van de lente dat vind ik echt zalig. Liefs.

  Liked by 1 persoon

 2. Coole bril, Maris.. Staat je GEWELDIG!!! Lollig he, dat steeds goochelen met punten…?? Ik ben zelf fan van hele dikke soepen… De staafmixer is dan ook mijn grote vriend… Favouriten zijn courgette mais soep (recept van Allerhande AH) en pompoensoep. (Vaak een pakket van de LIDL). Het zijn 0 punten soepen die met wat kaas als topping wat op zijn te leuken afhankelijk van het aantal punten dat je er aan wilt besteden…
  Ik ben een absoluut lente type… De natuur die weer uitspruit, de geuren die in de lucht hangen….. Mijn lijf gaat er gewoon van tintelen….. Onze goeie tijd komt er dus aan!!!!

  Liked by 1 persoon

 3. Nou, ik ben ook zó blij met de lente…. wel jammer dat ik nu zo lang stul sta qua kilo’s. Maar ik wil nog onder die ene voor mij zo magische grens komen en weet zeker dat t gaat lukken. Ooit, niet morgen maar wat later in de tijd.
  Je had n goede week vind ik, fijn dat je t ook prettig vind de gordijnen wat vaker open te hebben , lees je veel of kijk je films overdag? Ik heb vanmiddag in de tuin wat gesnoeid, de bak was eerder vol dan de tuin netjes was, 🤨 vanavond ben ik naar een van mijn jeugdidolen geweest , en hoorde voor t eerst het nummer “ voor jou alleen” live. Dus de avond kon niet meer stuk.

  Ik zal me hier nog even nuttig maken, poes duikt steeds op schoot, she missed me i think ☺️ Lieff . Welterusten voor strakkies en morgen gezond weer op. X. Ester

  Liked by 1 persoon

  1. Ja, dat is dan best lastig om lang stil te staan, maar zolang jij er zelf vertrouwen in hebt komt het helemaal goed :)! En ik heb ook vertrouwen in je dat het gaat lukken :)! Thnx, ja was een mooie week, wel druk haha, maar een productieve week. Lezen is wat lastiger omdat ik niet zo lang kan focussen, ik kijk veel series inderdaad 🙂 Netflix is mijn beste vriend 😛 Aah wat fijn voor je, ik ken het alleen niet, van wie is het? Haha ja katten eisen altijd de aandacht meteen weer op he, hier komt Puma ook regelmatig op mijn toetsenbord liggen of lopen, zeker lief :). Thnx, jij ook lekker slapen en gezond weer op.

   XXX

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s