Waarom werkt Weight Watchers wel?

Vorig jaar april maakte ik de keuze om te starten met Weight Watchers. Het was een spontane beslissing, zoals ik die wel vaker maak. Onder het mom van “als ik het nu niet doe, dan doe ik het nooit”. Inmiddels is er ruim 30 kilo af, en het is goed te doen. Graag deel ik mijn ervaring met je, wie weet is het ook wel iets voor jou?

Allereerst wil ik zeggen dat Weight Watchers geen wonderdieet is. Je moet het zelf doen. Zoals bij elk dieet, als je het niet volgt dan werkt het ook niet. Maar ik heb meerdere diëten gedaan, waarom werkt dit dan nu wel? Ik denk dat je er echt 100% klaar voor moet zijn. Je moet het doen voor jezelf, omdat jij wilt afvallen. Niet omdat een ander het graag wil. Afvallen doe je voor jezelf en voor niemand anders. En ik, ik ben er nu echt zo klaar voor. Ik moet wel afvallen maar ik WIL ook afvallen, voor mijzelf. Vorig jaar april melde ik mij dus aan. Spannend vond ik het. Ik kende Weight Watchers natuurlijk wel, maar ik had mij er nooit in verdiept. Dus het hele puntensysteem was compleet nieuw voor mij. En ik kan je vertellen, dat was echt wel even wennen.

Weight Watchers werkt dus met punten, alle voeding heeft een bepaalde waarde, in je online dagboek via de app kun je de dag plannen naar eigen wens, zolang je maar de punten gebruikt die je hebt. Uiteraard zijn gezonde keuzes lager in punten dan de ongezondere keuzes, zo wordt je gestimuleerd om gezonde keuzes te maken want dan kun je meer eten. Ook zijn er sinds het nieuwe programma Flex veel producten met een 0 puntenwaarde, ja echt waar, gratis eten! Je kunt zowel online aan het programma deelnemen als met een combi pas, dan mag je ook naar de cursus. Ik volg zelf op dit moment alleen het online programma dus over hoe het er bij een cursus aan toe gaat weet ik (nog) niet. Wat ik zelf echt een enorm pluspunt vind met Weight Watchers in tegenstelling tot andere diëten is dat men echt kijk naar de individu. Geen standaard dieet voor iedereen. En het woordje dieet wordt ook niet vaak gebruikt, het draait allemaal om een nieuwe levensstijl, iets dat je voor altijd vol kan houden. Mijn moeder doet ook mee met Weight Watchers en ik heb meer punten dan zij heeft. Simpelweg omdat ik meer weeg, dus groter ben, dus meer eten nodig heb. Ja, ik mag meer eten, om af te vallen. 

Er zijn dagpunten en weekpunten. De dagpunten zijn voornamelijk bedoeld voor gezonde voeding, je hoofdmaaltijden en tussendoortjes. De weekpunten mag je geheel naar eigen wens gebruiken of zelfs niet gebruiken. Maar mijn mening is dat je met weekpunten een gezonder eetpatroon aanleert dan zonder, je gaat toch niet je hele leven geen bakje chips meer eten? Chips dus, iets wat je van de weekpunten mag eten. Maar je mag ook een wijntje nemen of wat chocolade en ze zijn ook heel handig als je uit eten gaat. Ik eet zelf elke week patat (airfryer) met een kroket of een frikandel en ik doe dit gewoon van de dagpunten, moet prima kunnen vind ik. Ik maak bijna altijd de weekpunten op en val niet meer of minder af dan als ik ze niet zou gebruiken. Volg je Weight Watchers en ben je wellicht wat angstig om ze te gebruiken, nergens voor nodig, lekker van genieten!

Ups en downs horen erbij, ook met Weight Watchers. Steun is ontzettend belangrijk, en laat dit nu net één van de top kwaliteiten zijn van Weight Watchers, namelijk connect. Connect is het sociale platform voor leden van Weight Watchers, het is een soort instagram/facebook. Deel je lekkere gerechten, je vooruitgang en je moeilijke momenten met je mede WW’ers. Ook zijn de foto’s van de vooruitgang van een ieder enorm motiverend. Wat vooral zo heerlijk is aan connect is dat iedereen er voor hetzelfde zit, namelijk afvallen (of stabiliseren) en je lekker jezelf kan zijn zonder oordeel. Mijn ervaring met connect is helemaal top en ik durf wel te zeggen dat het zonder connect voor mij een heel stuk moeilijker zou zijn.

En dan als laatste wil ik nog zeggen dat Weight Watchers echt ontzettend goed vol te houden is. Ik ben wel heel benieuwd hoe ik dat ga vinden als ik steeds minder punten krijg. Ik kan eten wat ik wil, geen producten die niet mogen, gezond en gevarieerd. Vooral dat gezond vind ik zo belangrijk. Geen crash dieet maar op een verantwoorde manier afvallen. En eenmaal op gewicht, ga je 6 weken stabiliseren, maar daar ben ik nog lang niet haha. Ben je benieuwd geworden of het iets voor je is, kijk dan zeker eens op de website, er zijn vaak leuke aanbiedingen. Doe je al Weight Watchers? Ik ben erg benieuwd naar jouw ervaring ermee, laat gerust een reactie achter. Val je op een andere manier af? Dan ben ik ook zeker heel benieuwd op welke manier en hoe dat je bevalt.

Tot de volgende blog,

XXX

14 reacties op ‘Waarom werkt Weight Watchers wel?

 1. Ik vind het geweldig om je strijd te volgen. Zelf ben ik vorig jaar januari begonnen met een gewicht van 132,2 kilo. Ondertussen ruim 55 kilo kwijt en bijna op mijn streef. Nog 2 kilo.
  Ook ik ben helemaal enthousiast over weigt watchers.
  Her punten systeem werkt perfect, je kunt altijd je eigen lekkere maaltijden maken. Hierdoor eet je ook altijd lekker. Al moet ik wel zeggen met 23 punten is het soms wel zoeken en puzzelen maar dat gaat prima.
  En Idd als de knop om is lukt.
  Heel veel succes! Ik blijf je volgen.

  Liked by 1 persoon

 2. Fijn dat je zo happy bent met WW. Ik volg al jaren WW en voor mij is het echt de lifestyle die mij zo aanspreekt. Regelmatig grijp ik weer even terug naar de cursus/ nu online om toch wat kilo’s kwijt te raken en mezelf weer te motiveren. Het klopt helemaal wat je zegt, je moet het zelf willen en het gaat niet vanzelf. Gelukkig mag je veel en lekker eten, dus ook hier een fan. Zet hem op. Liefs Marga

  Liked by 1 persoon

 3. En ook ik ben uiterst te spreken over de WW! Ik ben nu 10 weken bezig en 6,2 kilo vd 25,8 to go eraf! Wat ik t meest Bijzonder aan de WW vind, is de bijna “vanzelfsprekendheid” waarmee je stukje voor stukje bij jezelf de slechte oude gewoontes omvormt naar de goede gezonde keuzes! Sta daar nog steeds versteld van! Mensen die mij hadden verteld dat ik yoghurt met vruchten en Havermout iets zou vinden om Naar uit te kijken voor t ontbijt, of dat ik donker roggebrood eindeloos lekker zou gaan vinden, had ik voorheen vierkant uitgelachen! En zie mij nu eens gaan: avond van tevoren yoghurt, 2 eetlepels havermout, drie eetlepels water, fruit en yoghurt in groot glas in koelkast zetten, morgen alleen doorroeren en heerlijk eten! En mij en de roggebrood? Is t op? Ben ik Echt ongelukkig en in staat nog ergens naar een winkel te gaan om weer te hebben! Twee Ongelofelijk mooie veranderingen voor mij/bij mij!
  Nicky

  Liked by 1 persoon

  1. Je gaat goed :)! Ja, mooi he hoe dat zo geleidelijk gaat, dat gaat bij mij ook zeker zo op die manier. Haha, ja havermout…… daar moest ik voor WW ook echt niet aan denken, grappig :P. Succes :)!

   Like

 4. Wat schrijf jij leuk! Ik ben 2 jaar geleden (of is het ondertussen al 3 jaar geleden?) ong. 30 kg afgevallen met de Weight Watchers en was er ook superblij mee! Helaas door depressieve buien en doordat de nadruk zo op het BMI ligt ruim 40 kg aangekomen.. Ik woog toen ongeveer 75 kg (iets wat de obesitaskliniek een supermooi gewicht vindt voor mij!), maar omdat de WW echt wilde dat ik naar maximaal 63 kg ging (wat dus niet lukte), ben ik uit frustratie alles er weer aan gaan eten. Zo zonde!

  Superfijn dat het voor je werkt en laat je niet gek maken door het BMI, hihihihi!

  Like

  1. Dankjewel :)! Leuk dat je een reactie achterlaat.

   Ja, dat is inderdaad wel een dingetje dat BMI, wat zonde dat ze destijds daar zo op aangedrongen hebben bij je. Tegenwoordig is het volgens mij zo (zal het even moeten checken) dat je met een brief van de huisarts die aangeeft dat je gewicht zo goed is, je ook LTM kan worden. Mocht dit niet zo zijn, dan kom ik er zeker op terug.
   Wat naar om te lezen dat je een lange tijd niet zo goed in je vel hebt gezeten en daardoor veel bent aangekomen. Dat moet heel zwaar zijn geweest.

   Ja, het werkt voor mij echt super, maar iedereen is anders en niet alles werkt voor iedereen :). Hoe gaat het nu met je?

   XX

   Like

 5. Super goed van je dat je zo lekker bezig bezig bent en al zoveel kilo’s kwijt bent. Echt respect! Op de foto’s zie je ook echt een groot verschil. Ik hoop dat je het volhoudt en dat je je streefgewicht gaat bereiken. Heel veel succes meissie! 🙂 X Mentje

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s